Football Talk

Με την πρώτη «ματιά»: Τα 180' του Βαγιαννίδη που έκαναν τον Αρτούρ Ζόρζε να τον... λατρέψει! (video)

Με την πρώτη «ματιά»: Τα 180' του Βαγιαννίδη που έκαναν τον Αρτούρ Ζόρζε να τον... λατρέψει! (video)
Μερικές φορές χρειάζονται μονάχα μερικά λεπτά για να φανούν οι ικανότητες ενός παίκτη και να τον τοποθετήσουν στη λίστα των «αγαπημένων» ενός προπονητή. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη με τον Γιώργο Βαγιαννίδη και τον Αρτούρ Ζόρζε
Σε πολλές περιπτώσεις, όταν πραγματοποιείται μία μεταγραφή, δημοσιεύονται σχετικά βίντεο με τον τίτλο «το παιχνίδι που... ανάγκασε την ομάδα να τον αποκτήσει». Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς οι σύλλογοι παρακολουθούν για αρκετό καιρό έναν ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια ασφαλή άποψη για την ποιότητά του, προτού κινηθούν για την απόκτησή του.

Βέβαια, όλες οι ομάδες έχουν στο... μυαλό τους το παιχνίδι - «κλειδί», το οποίο τους έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσουν να εξετάζουν έναν παίκτη.

Κάτι τέτοιο ισχύει και με την περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στην Μποταφόγκο, που έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για να τον κάνει δικό της.

Ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας του «τριφυλλιού» αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος την περσινή σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Μπράγκα και είχε «κυκλώσει» το όνομα του νεαρού μπακ από τα παιχνίδια με τους «πράσινους» για τα Play Offs του Champions League!

Ούτως ή άλλως, το περσινό καλοκαίρι ήταν «μαγικό» για τον Βαγιαννίδη, αλλά και εκείνο που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου ως έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αγωνίζεται με άνεση σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί.

Οι εμφανίσεις του στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, ενώ κόντρα στην Μπράγκα ο ίδιος έδειξε πως έχει όλα τα προσόντα για να αγωνιστεί στο μεγαλύτερο επίπεδο.

Η ωριμότητα, ο ενθουσιασμός, αλλά και τα στοιχεία που έδειξε ο Βαγιαννίδης σε αυτά τα δύο 90λεπτα κόντρα στους «Αρσεναλίστας», ήταν αρκετά για να κάνουν τον Αρτούρ Ζόρζε να τον... λατρέψει και να τον προσθέσει στη λίστα του.

Περίπου 11 μήνες αργότερα και ενώ πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Μποταφόγκο έκανε την εισήγησή του για να γίνει το all-in από τον βραζιλιάνικο σύλλογο, για την απόκτηση του Βαγιαννίδη.

Και φαίνεται ότι η επιθυμία του είναι κοντά στο να γίνει και πράξη, αφού Παναθηναϊκός και Μποταφόγκο δεν απέχουν αρκετά από τη συμφωνία, τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν βλέπει με κακό «μάτι» μια ενδεχόμενη μετακίνησή του στη Βραζιλία.

Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η μεταγραφή τότε ο Ζόρζε θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με έναν ποδοσφαιριστή που επιθυμούσε διακαώς εδώ και έναν χρόνο και που είχε την ευκαιρία να ξεχωρίσει, παρακολουθώντας τον από αρκετά κοντά. 

jorge.jpg

Από την πλευρά του, ο Βαγιαννίδης θα γράψει ιστορία με ένα τέτοιο deal, καθώς θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας - μετά τον Ανδρέα Σάμαρη - που θα αγωνιστεί στη Βραζιλία, αλλά και ο πρώτος, ο οποίος θα «μετακομίσει» στη «Χώρα του Καφέ» με κανονική μεταγραφή!

Πρόκειται για μία σπάνια επιλογή (ένας Έλληνας να αγωνιστεί στη Βραζιλία), ωστόσο ο Γιώργος Βαγιαννίδης βλέπει μπροστά του μία σημαντική προοπτική.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως στο διοικητικό «τιμόνι» της Μποταφόγκο βρίσκεται ο Αμερικάνος επιχειρηματίας, Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι επίσης μεγαλομέτοχος στην Κρίσταλ Πάλας, την Λιόν και την Μόλενμπεκ και είναι γνώστης της αγοράς! 
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν πράγματι ο Βαγιαννίδης συνεχίσει την καριέρα του στην Μποταφόγκο, το ποδοσφαιρικό του «ταξίδι» στη Βραζιλία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τόσο για το πως θα εξελιχθεί, όσο και για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 22χρονου. 
 
Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0