Football Talk

Ο Βαγιαννίδης είναι το μέλλον, και όχι το παρελθόν του Παναθηναϊκού!

Ο Βαγιαννίδης είναι το μέλλον, και όχι το παρελθόν του Παναθηναϊκού!
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αποτελεί ποδοσφαιριστή από τα «σπλάχνα» του Παναθηναϊκού και πρέπει να αποτελέσει πρόσωπο, που θα συμμετάσχει στο project το οποίο έχει στηθεί για την... επόμενη ημέρα στο σύλλογο!
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μερικές μέρες πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν με την Μπότεφ, με την ομάδα να μην έχει αποκτήσει ακόμη τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους της, δηλαδή τους παίκτες για το αριστερό άκρο της άμυνας και της επίθεσης. Οι μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί, ως γνωστόν είναι η προσθήκη του Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας και ο Μπάλντοκ στα δεξιά. Μάνι-μάνι για το δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν τρεις επιλογές: Κώτσιρας, Βαγιαννίδης και Μπάλντοκ.

Ο Γιάννης Κώτσιρας, μάλιστα, ανανέωσε την συνεργασία του με το σύλλογο για 2+1 χρόνια, όμως εκτός από δεξί μπακ, ο Έλληνας αμυντικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις όπως έχει αποδείξει κατά το παρελθόν (και το παρόν). Από την άλλη ο νεοαποκτηθέντας Μπάλντοκ έχει ελληνικό διαβατήριο και υπολογίζεται μόνο για την δεξιά μεριά της αμυντικής ζώνης των «πράσινων».

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η φημολογία πως ο Γιώργος Βαγιαννίδης βρίσκεται πολύ κοντά στο να μεταγραφεί στην Μποταφόγκο, με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 6 εκατ. ευρώ. Ο Έλληνας μπακ την περασμένη χρόνια πραγματοποίησε σημαντικές εμφανίσεις, που πολλοί τον παρομοίασαν με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και είδαν στο πρόσωπο του έναν παίκτη που έχει μέλλον για να συμβάλλει στην επόμενη ημέρα των «πράσινων». Εννοείται πως αξίζει να σημειωθεί το κομβικό γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, το οποίο έδωσε στον Παναθηναϊκό το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την χρόνια που ξεκινάει. 

Μια τέτοια κίνηση, ως προς την πώλησή του, μπορεί να φέρει ένα καλό χρηματικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου, όμως θα πρέπει να βάλουμε κάτω όλες τις συνθήκες που έχουμε στα χέρια μας και να τις ζυγίσουμε. Μπάλντοκ και Κώτσιρας, βρίσκονται στο 32ο και 31ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα, ενώ ο Βαγιαννίδης στο 22ο. Σε ποιον από όλους θα έπρεπε να επενδύσεις σαν οργανισμός; Εντάξει, αυτό είναι αυτονόητο, στον Βαγιαννίδη, ξεκάθαρα. Δεν λέμε πως ο «μικρός» θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά του αξίζει χρόνος συμμετοχής και πόσο μάλλον όταν σκοπός της ΠΑΕ είναι η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση του «Βάγια», κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί λάθος κίνηση του συλλόγου, καθώς έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μπορεί να προσφέρει στο σύλλογο. Είναι ένα παιδί που μεγάλωσε και ανδρώθηκε σε αυτή την ομάδα και θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο project το οποίο έχει στηθεί. Είναι 22 χρόνων και δείχνει σημάδια βελτίωσης διαρκώς. Κατέχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο και ο παίκτης θα πρέπει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Ο κάθε παίκτης έχει προτερήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Κάθε κλαμπ θα πρέπει στα «μελανά» να επενδύει και να θέτει βάσεις για ένα… καλύτερο αύριο. Όπως ακριβώς έχει πράξει και με τον Ιωαννίδη, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και με την Βαγιαννίδη. Είναι «παιδί» του Παναθηναϊκού και πρέπει να στηριχθεί. Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ως δανεικός, μπορεί και να είναι καλή επιλογή, πράγματι, για να «ψηθεί» ο ποδοσφαιριστής. Σε καμία περίπτωση όμως, ο ίδιος δεν θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, αλλά θα πρέπει να είναι το μέλλον!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0