Football Talk

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθιερώνει τις ακουστικές περιγραφές στους εντός έδρας αγώνες!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθιερώνει τις ακουστικές περιγραφές στους εντός έδρας αγώνες!

Αποβλέποντας στην βοήθεια ατόμων με οπτική αναπηρία, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει επισήμως την πρωτοβουλία καθιέρωσης ακουστικής περιγραφής στα παιχνίδια της Τούμπας, μέσω του προγράμματος PAOK action.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προέβησαν σε μία απόφαση με ιδιαίτερη ευαισθησία και αντίκτυπο: την καθιέρωση οπτικής περιγραφής των αγώνων της Τούμπας για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα οπτικής αναπηρίας.

Η εφαρμογή του λεγόμενου Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής (ADeC) θα συμβεί χάρη στο πρόγραμμα PAOKAction, με στόχο την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φιλάθλων.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και το tweet της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: 

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρία επιθυμούν να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αγώνες δια ζώσης.
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στους εντός έδρας αγώνες υλοποιείται μέσω του προγράμματος PAOK Action Σχολιασμός Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία με το σύστημα ADeC)))livex του οργανισμού EXEDRAMark.org.

Σκοπός είναι να προσφέρουμε ένα προσβάσιμο δομημένο περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να εκφράσουν την ανεξαρτησία τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στοχεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη μιας και αφορά την αποδοχή των ανθρώπων ως ατόμων και την παροχή ίσων και δίκαιων ευκαιριών για πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0