Football Talk

Είδε πράγματα που ήθελε ο Αλόνσο στην… πρόβα τζενεράλε, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά ακόμη!

Είδε πράγματα που ήθελε ο Αλόνσο στην… πρόβα τζενεράλε, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά ακόμη!

Πίεση ψηλά και ωραία πράγματα από τον Τζούριτσιτς, είδε ο Αλόνσο στην πρόβα τζενεράλε στη Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερο από μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Μπότεφ.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ακόμη ένα φιλικό, αλλά… το τελευταίο και ουσιαστικά «πρόβα τζενεράλε» για τον Παναθηναϊκό, με αντίπαλο την Μακάμπι Νετάνια. Ξέρω γινόμαστε κουραστικοί και γραφικοί, όμως τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι κάτι περισσότερο από πειραματικές προπονήσεις, υπό την παρουσία των καμερών, στα οποία οι προπονητές θέλουν να δουν, να δοκιμάσουν και να διαμορφώσουν πράγματα στην ομάδα τους.

Τώρα όμως, οι δοκιμές τελείωσαν και την επόμενη εβδομάδα (25/7) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την Μπότεφ, η οποία πέρασε από την έδρα της Μάριμπορ, στη Σλοβενία, και πήρε το εισιτήριο για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η πίεση ψηλά απέδωσε

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, έδωσαν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι τους επί ελληνικού εδάφους, επικράτησαν σε αυτό με 1-0 της Μακάμπι Νετάνια και έδειξαν πράγματα τα οποία σίγουρα άφησαν θετική εικόνα στον Ουρουγουανό, όμως και άλλα τα οποία πιθανόν να του προσφέρουν τροφή για βελτίωση και εξέλιξη στο αγωνιστικό κομμάτι.

Οι «πράσινοι» έδειξαν από την αρχή του παιχνιδιού τις διαθέσεις τους, εφαρμόζοντας την πίεση, που αναζητά ο προπονητής τους, ψηλά στο γήπεδο και ήταν πολλές οι φορές που βγήκαν κερδισμένοι από αυτές, δημιουργώντας φάσεις και απειλή για τον αντίπαλο. Η ομαδική συνεργασία και το κάθετο παιχνίδι, δοκιμάστηκε πολύ και με με έναν εξαιρετικό συνδυασμό, ο Μαντσίνι συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Τζούριτσιτς και έφτασε στο γκολ.

Ο… καλός δρόμος του Τζούριτσιτς

Ο Σέρβος για όσο αγωνίστηκε, έδειξε θετικά στοιχεία, όπως και στις προγενέστερες φιλικές αναμετρήσεις των «πράσινων». Βοήθησε και στο πρέσινγκ, αλλά επιθετικά είχε διάθεση τόσο να συμβάλει ομαδικά, όσο και ατομικά. Χαρακτηριστική είναι και μια φάση που δημιούργησε ένα τρίγωνο με δική του ατομική ενέργεια με τον Γερεμέγεφ και τον Μλαντένοβιτς. Σε κάθε περίπτωση ο Τζούριτσιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ποιότητα και η ομάδα αναζητεί από εκείνον περισσότερα πράγματα από αυτά που προσέφερε πέρσι, σίγουρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

6275973_1.jpg

Στο παιχνίδι, είδαμε επίσης βασικό τον Μαξίμοβιτς, όπου ο Αλόνσο τον επέλεξε μαζί με τον Μλαντένοβιτς για να τους «ψήσει» ποδοσφαιρικά μέσα στην ενδεκάδα και να τους βάλει στο κλίμα της ομάδας, σιγά-σιγά. Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στο σύνολο της ομάδας, αλλά είναι ένα νέο πρόσωπο που δεν συμμετείχε καν στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική Σερβίας. Είναι δεδομένο, πως χρειάζεται χρόνο ακόμη.

Η ομάδα χρειάζεται χρόνο

Χρόνο όμως, δεν χρειάζονται μόνο οι νέοι παίκτες, αλλά ολόκληρη η ομάδα, καθώς ναι μεν είναι ένα σύνολο που η βάση της υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουν προστεθεί ποδοσφαιριστές (και θα προστεθούν και άλλοι) που θα είναι βασικοί (όπως ο Μαξίμοβιτς). Εκτός αυτών όμως, η ομάδα λειτουργεί υπό τις οδηγίες νέου τεχνικού, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να δώσει τη δική του ποδοσφαιρική ταυτότητα και είναι ακόμη ένα κομμάτι που θα χρειαστεί χρόνο.

Κακά τα ψέματα, Ιούλιο μήνα καμία ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Και για να προλάβω εκείνους που θα πουν «ναι, αλλά οι μεταγραφές έχουν καθυστερήσει» (χωρίς να είμαι αντίθετος σε αυτό, το έχουμε εκφράσει εξάλλου) μια ομάδα ακόμη και με όλες τις μεταγραφές της, με ένα μήνα προπόνησης δεν βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας που μπορεί να βρίσκεται τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, δηλαδή μετά από παιχνίδια και προπονήσεις.

Σημασία αυτή τη στιγμή έχει ο Παναθηναϊκός να κάνει το πρώτο βήμα και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση την επόμενη Πέμπτη (25/07) με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, καθώς η έδρα των Βούλγαρων είναι πολύ «καυτή» και σε αυτή θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς που θα κρίνει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μέχρι τότε, υπάρχει χρόνος λιγότερος από μια εβδομάδα και η ομάδα θα προετοιμαστεί για αυτές τις… μάχες!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0