Football Talk

«Πριν τον Εμπαπέ, ποιος;»: Το Νο. 9 της Ρεάλ από τον Μπενζεμά, στον Κριστιάνο, αλλά και σε… παίκτη του Ολυμπιακού!

«Πριν τον Εμπαπέ, ποιος;»: Το Νο. 9 της Ρεάλ από τον Μπενζεμά, στον Κριστιάνο, αλλά και σε… παίκτη του Ολυμπιακού!
Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε η φανέλα με το νούμερο «9» και το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία της. Το «9» στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει κοσμήσει πρόσφατα την πλάτη δύο μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου. Θυμάται, όμως, κανείς σε ποιόν ανήκε πριν τους Κριστιάνο και Μπενζεμά;

Εδώ και λίγες μέρες έγινε η παρουσίαση του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο κατάμεστο Σαντιάγο Μπερναμπέου, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε να αποθεώσει τον Γάλλο σούπερ σταρ και να τον καλωσορίσει στην οικογένεια της «βασίλισσας». Στις καλύτερες στιγμές της παρουσίασης ήταν ο συγκινητικός λόγος του Εμπαπέ που κατέληξε με αυτόν να φιλά το σήμα στη φανέλα του. Τη φανέλα με το νούμερο «9»…

Για πάνω από μία δεκαετία (2010 – 2023), ο Καρίμ Μπενζεμά είχε το νούμερο «9», το οποίο δεν άλλαξε ποτέ, ούτε μετά την αποχώρηση του φίλου και χρόνια συμπαίκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία και την Αλ - Ιτιχάντ το «9» παραμένει δικό του.

Μπορεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον θυμόμαστε στη Ρεάλ με τον αριθμό «7» και να έχει ταυτιστεί το όνομά του με αυτόν τον αριθμό, όμως την πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Μαδρίτης (2009/2010) είχε το «9».

Από ποιόν το πήρε όμως ο Κριστιάνο;

Ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε φορέσει τη λευκή φανέλα των «μερένχες» και για μία σεζόν (2008/2009) είχε τον αριθμό που σήμερα ανήκει στον Εμπαπέ.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα, πριν περάσει από τον Ολυμπιακό το 2013/2014, είχε παίξει για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί εκεί τα στατιστικά του να μην ήταν εντυπωσιακά, αφού είχε σε 31 συμμετοχές μόλις 5 γκολ και 1 ασίστ, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη χρονιά του στην ομάδα του Πειραιά. Σε 35 παιχνίδια βρήκε 14 φορές «δίχτυα», ενώ μοίρασε 4 ασίστ. Και το καλύτερο; Ο αριθμός της ερυθρόλευκης φανέλας του ήταν το «9»!

Σειρά τώρα έχει ο Εμπαπέ. Ο 25χρονος Γάλλος εκπλήρωσε το μεγαλύτερό του όνειρο μετακομίζοντας στην Ισπανία, αφού θα αγωνίζεται πλέον για την ομάδα της καρδιάς του. Όλοι περιμένουν να γράψει ιστορία στη Ρεάλ με τη θαυματουργή φανέλα με το «9»!

Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0