Football Talk

Το κορυφαίο δίδυμο της σεζόν 2022/2023 στην ίδια ομάδα: Ο Ίνγκασον, τα... 5.432 λεπτά και ο «ιδανικός» παρτενέρ του στον Παναθηναϊκό! (video)

Το κορυφαίο δίδυμο της σεζόν 2022/2023 στην ίδια ομάδα: Ο Ίνγκασον, τα... 5.432 λεπτά και ο «ιδανικός» παρτενέρ του στον Παναθηναϊκό! (video)

Τη σεζόν 2022/2023 ο Ίνγκασον του ΠΑΟΚ (τότε) τοποθετήθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της Super League μαζί με έναν κεντρικό αμυντικού του Παναθηναϊκού. Οι δυο τους, πλέον συνυπάρχουν. Μήπως η αναβίωση του κορυφαίου διδύμου εκείνης της σεζόν αποτελεί το «γιατρικό» στο μεγάλο αμυντικό ζήτημα του Παναθηναϊκού;

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με άκρα μυστικότητα την προσθήκη του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον με τον 30χρονο Ισλανδό, να επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους στην Ελλάδα και την Stoiximan Super League. Ο ίδιος συμφώνησε και θα φορά τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος για την επόμενη τετραετία.

Τι φέρνει όμως ο 30χρονος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός στον Παναθηναϊκό;

Με μία πρώτη ματιά, ο δυναμισμός, η προσωπικότητα, η εμπειρία και η ηγετική στόφα του Ισλανδού είναι στοιχεία που έλειπαν από την οπισθοφυλακή του «τριφυλλιού», η οποίο την περασμένη χρονιά δέχτηκε 37 τέρματα έναντι μόλις 16 που είχε δεχτεί τη σεζόν 2022/2023.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, την χρονιά των μόλις 16 γκολ παθητικού, ο Παναθηναϊκός διέθετε τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσον ως βασικό και (αναντικατάστατο) αμυντικό δίδυμο, με τον Ολλανδό, αρχηγό του Παναθηναϊκού να διακρίνεται ιδιαιτέρως για τις επιδόσεις του και να κερδίζει μία θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος την αγωνιστική περίοδο 2022/2023.

Την ίδια περίοδο, ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνιζόταν με κεντρικό δίδυμο τους Ίνγκι Ίνγκασον και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, με τον Ισλανδό να περνά τον περισσότερο χρόνο φορώντας το περιβραχιόνιο του «Δικέφαλου του Βορρά».

Ο 30χρονος τοποθετήθηκε επίσης στην κορυφαία ενδεκάδα, στο πλάι του Μπαρτ Σένκεφελντ, τον οποίο με καθυστέρηση ενάμιση έτους θα συναντήσει ως συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό.

Και εάν έχουν εδώ και περίπου ημέρες ξεκινήσει οι συζητήσεις ως το προς ποιος από τους υπάρχοντες αμυντικούς του Παναθηναϊκού (Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Μπράουν) θα πρέπει να «χριστεί» παρτενέρ του Ισλανδού, ίσως αξίζει να δοθεί μία ευκαιρία στην αναβίωση του κορυφαίου αμυντικού διδύμου της σεζόν 2022/2023.

Δυο άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τις ομάδες τους ως αρχηγοί, αμφότεροι με ηγετική προσωπικότητα, φαντάζουν ως ένας ελκυστικός συνδυασμός στο μάτι του μέσου φιλάθλου και ενδεχομένως του Ντιέγκο Αλόνσο.

 


 

Και εάν η επιλογή τους στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν 2022/2023 δεν σας πείθει, ας μιλήσουν και τα στατιστικά τους για εκείνη την περίοδο.

Ο Ίνγκασον, είχε καταγράψει 2.875 λεπτά στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, συμμετοχή σε 30 παιχνίδια, έχοντας ως απολογισμό 3 τέρματα. Μάλιστα, ο Ισλανδός ήταν ο δεύτερος παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τον ΠΑΟΚ μόνο πίσω από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι των 3.295’.

Ο Σένκεφελντ από την δική του πλευρά, είχε καταγεγραμμένα 2.557 λεπτά, παιγμένα σε 27 παιχνίδια με απολογισμό 0 τερμάτων. Ήταν πέμπτος σε λεπτά συμμετοχής, πίσω από τους Μπρινιόλι, Ρούμπεν, Χουάνκαρ και Τσέριν.

Τα 5.432 αγωνιστικά λεπτά των δύο αρχηγών, συναντιούνται στον Παναθηναϊκό, δύο χρόνια μετά τις κορυφαίες σεζόν που οι δυο τους είχαν διαπράξει. Φυσικά, η ηλικία δεν είναι ίδια, τα χρόνια προχωρούν, όμως ποιος αλήθεια δεν θα δελεαζόταν να αναβιώσει στην πράξη το κορυφαίο δίδυμο κεντρικών αμυντικών της σεζόν 2022/2023;

O κλήρος θα περάσει στον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο ίδιος ξέρει, γιατί ο ίδιος έχει ενημερωθεί και επομένως έχει δει τι έχει συμβεί. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πως δύσκολα δεν θα δώσει ευκαιρία στο συγκεκριμένο δίδυμο προκειμένου να αποτελέσει την βασική οχυρωματική γραμμή των «πρασίνων» ενόψει της νέας σεζόν.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0