Football Talk

Ούτε Ρεάλ, ούτε Σίτι: Το σκοράρισμα σε EURO και Copa America, ήταν «ιταλική υπόθεση»! (video)

Ούτε Ρεάλ, ούτε Σίτι: Το σκοράρισμα σε EURO και Copa America, ήταν «ιταλική υπόθεση»! (video)
Γκολ, θέαμα, ξανά γκολ και Ισπανία και Αργεντινή οι μεγάλες νικήτριες σε EURO και Copa America αντίστοιχα. Ποιές ομάδες, όμως, βγήκαν «νικήτριες» σε συλλογικό επίπεδο και ποιοί παίκτες ξεχώρισαν στις δύο αυτές διοργανώσεις;

Τα δύο μεγάλα «ραντεβού» εθνικών ομάδων για το καλοκαίρι του 2024, Copa America και EURO, ολοκληρώθηκαν και είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Πριν, όμως, αφήσουμε πίσω μας τα δύο σπουδαία τουρνουά, ας κάνουμε έναν μικρό απολογισμό για το πόσο καλά τα πήγαν οι παίκτες με τις εθνικές τους ομάδες και σε ποιά θέση ανέβασαν τους συλλόγους τους, με τα τέρματα που πέτυχαν.

Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα γκολ από παίκτες και στις δύο διοργανώσεις βρίσκεται η Ίντερ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας μέτρησε συνολικά 10 γκολ, πέντε εκ των οποίων τα πέτυχε ο αρχηγός των «νερατζούρι», Λαουτάρο Μαρτίνες, στο Copa America. Ο 26χρονος επιθετικός μάλιστα σκόραρε το μοναδικό γκολ του τελικού χαρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου στην Αργεντινή.


Δεύτερη στη σειρά έρχεται η πρωταθλήτρια Ισπανίας και κάτοχος 15 Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, με οχτώ γκολ. Τα δύο τα πέτυχε ο Τζούντ Μπέλιγχαμ στο EURO με τη φιναλίστ Αγγλία, ενώ δύο επίσης πέτυχε ο Βινίσιους Τζούνιορ με τη Βραζιλία στο Copa America που αποκλείστηκε εσχάτως στα προημιτελικά από την Ουρουγουάη. Και μην ξεχνάμε το υπέροχο γκολ του «golden boy» της «Βασίλισσας», Άρντα Γκιουλέρ, κόντρα στη Γεωργία.

Στην τρίτη θέση και με επτά γκολ ακολουθεί η Λίβερπουλ, με τους Χάκπο και Νούνιες να κάνουν «πάρτυ» με το εθνόσημο. Ο Ολλανδός μέσος σημείωσε τρία τέρματα στη διοργάνωση της UEFA προς έκπληξη πολλών που είχαν τα βλέμματα στραμμένα στον συμπατριώτη του Ντεπάι. Όμως και ο Ντάργουιν Νούνιες αποδείχτηκε ευχάριστη έκπληξη με δύο γκολ με την Ουρουγουάη, καθώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τις επιδόσεις του στους «Reds».

Για την Μπάγερν Μονάχου το κοντέρ έγραψε έξι γκολ από τα οποία τρία ανήκουν στον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, και τρία στον νεοφερμένο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση Τζαμάλ Μουσιάλα.

Νούμερο πέντε στη λίστα με έξι γκολ, επίσης είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Άλλη μία γερμανική ομάδα με σκόρερ τον Νίκλας Φίλκρουγκ και τον Μάλεν, με τις «χρυσές» αλλαγές της Γερμανίας και της Ολλανδίας να έχουν από δύο γκολ ο καθένας.

Ακολουθούν σε ισοβαθμία και με πέντε τέρματα ο κάθε σύλλογος, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Κρίσταλ Πάλας μπαίνει στο «Top-10» με τέσσερα γκολ.


Μετά από έναν τόσο γεμάτο και ποδοσφαιρικό μήνα αναμένουμε τη νέα σεζόν! Και σίγουρα, περιμένουμε πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το επόμενο και σπουδαίο ραντεβού εθνικών ομάδων. 

Όλγα Μανιώτη 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0