Football Talk

Τέτοιες μεταγραφές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, για να πάει στην… επόμενη πίστα!

Τέτοιες μεταγραφές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, για να πάει στην… επόμενη πίστα!

Παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι το 2028 θα είναι ο Ίνγκι Ίνγκασον, με τον Ισλανδό να ανεβάζει την αμυντική ποιότητα της ομάδας και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του «Τριφυλλιού».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον θα ανήκει στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2028, μετά από τις εξελίξεις που επεφύλασσαν στην πράσινη ΠΑΕ. Τις τελευταίες ημέρες, το «Τριφύλλι» κινήθηκε αθόρυβα, με σκοπό να αποκτήσει τον 30χρονο Ισλανδό στόπερ και να ανεβάσει την ποιότητα της άμυνας του.

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Ίνγκασον, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας των «πράσινων», έχοντας δείξει την αξία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και για αυτόν το λόγο, η Μίντιλαντ διέθεσε 4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του το καλοκαίρι του 2023, και αποχώρησε όντας στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος της Super League.

«Πονεμένη» η περασμένη χρονιά στα στόπερ

Η θέση του κεντρικού αμυντικού, ήταν ένα σημείο, όπου ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν «πόνεσε» από πολλές απόψεις. Ο Μάγκνουσον δεν αγωνίστηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Πάλμερ-Μπράουν. Οι δυο τους δεν είναι ακόμα σε ετοιμότητα και δεν έχουν συμμετάσχει καν σε φιλικό παιχνίδι, έως σήμερα, ενώ η ένταση στην προπόνηση τους δεν είναι ακόμη σε φουλ ρυθμούς. Ο Αράο επιστρατεύτηκε και μαζί με τον Γεντβάι έβγαλαν το μεγαλύτερο φορτίο της σεζόν. Ο Σένκεφελντ με τον Τερίμ… εξαφανίστηκε, ενώ ο Ακαϊντίν πήρε αρκετές ευκαιρίες, τις  οποίες όμως δεν αξιοποίησε, ώστε να παραμείνει, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ούγκο.

Ο Ισλανδός πέραν των δυναμικών χαρακτηριστικών που διαθέτει και της... επιθετικής άμυνας που παίζει, είναι εξίσου καλός τόσο ως δεξιός, όσο και αριστερός κόφτης. Ένα ακόμη μεγάλο προτέρημα του, είναι πως γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, καθώς η θητεία του στον ΠΑΟΚ δεν ήταν σύντομη. Ήρθε στην χώρα μας το 2018 και παρέμεινε έως και το καλοκαίρι του 2023. Προφανώς, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, έκανε ένα διάλειμμα ενός έτους και επανήλθε… δριμύτερος για να παραμείνει ακόμη τέσσερα χρόνια.

Το οικονομικό του Ίνγκασον και η λογική που πρέπει να ακολουθησει ο Παναθηναϊκός

Με απολαβές που θα ξεπεράσουν τα 1,2 εκ. ευρώ ετησίως και ποσό αγοράς από την Μίντιλαντ που ανέρχεται στα 3,5 εκ., ο Παναθηναϊκός τοποθετεί στην άμυνα του ακόμη έναν ογκόλιθο που θα τον... ανεβάσει επίπεδο αγωνιστικά. Μπορεί προτεραιότητα της ομάδας να ήταν το αριστερό μπακ και το αριστερό εξτρέμ, όμως όταν προκύπτει περίπτωση παίκτη όπως του Ίνγκασον, πρέπει να τις… αρπάζεις από τα μαλλιά.

Η εν λόγω κίνηση, θα πρέπει να αποτελέσει και την λογική για τις επόμενες μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ μεταγραφές για να μπορέσει να εξελιχθεί και να πάει στην επόμενη… πίστα του. Ναι, βρίσκεται υπό νέο τεχνικό (Ντιέγκο Αλόνσο), όμως στην ομάδα υπάρχει βασικός κορμός και σε αυτόν πρέπει να γίνουν… ενέσεις ποιοτικές, για να μπορέσει να σταθεί στον πρωταθλητισμό που θέλει να κάνει.

Οι μεταγραφές όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, ΔΕΔΟΜΕΝΑ έχουν καθυστερήσει, αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αν είναι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να είναι αυτού του βεληνεκούς, ας βγει ο κόσμος υπερβολικός για την «γκρίνια» του και η ΠΑΕ σωστή ως προς την καθυστέρηση και την υπομονή που θα κάνει για να πετύχει τους στόχους της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0