Football Talk

Η λογική φρεσκάδα του Παναθηναϊκού και η δεδομένη καθυστέρηση - «Στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ»!

Η λογική φρεσκάδα του Παναθηναϊκού και η δεδομένη καθυστέρηση - «Στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ»!

Στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους, αλλά και προσωπικό, ο Τάσος Μπακασέτας έβαλε το λιθαράκι του στο πλάνο του Αλόνσο και ο Παναθηναϊκός έβγαλε φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Η καθυστέρηση στον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι δεδομένη και το ντεμπούτο στο Europa League πλησιάζει…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας. Ένας αντίπαλος ανώτερος όλων των υπολοίπων που αντιμετώπισε το «τριφύλλι», με την δευτεραθλήτρια Κύπρου να γνωρίζει την ήττα με 3-1 στη Λεωφόρο. Όπως σε όλα τα φιλικά, έτσι και σε αυτό, το σκορ δεν έχει καμία, μα καμία σημασία, καθώς όπως έχουμε πει επανειλημμένα πως τα παιχνίδια αυτά πραγματοποιούνται για να δούνε και να δοκιμάσουν πράγματα οι προπονητές.

Τα συμπεράσματα ήταν θετικά, με τον Τάσο Μπακασέτα να συμμετέχει για πρώτη φορά σε παιχνίδι προετοιμασία και να δείχνει πως ανέβασε επίπεδο την ομάδα και ήταν μέσα σε πολλές φάσεις της αναμέτρησης. Πέρα από τις δύο γκολάρες που πέτυχε και επιβεβαίωσε την φράση «στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ», συμμετείχε για παράδειγμα και στην φάση με το σουτ του Τζούρισιτς που… ξύρισε το δοκάρι.

Ο Τάσος Μπακασέτας, ειδικά φέτος που έφυγε ο Μπερνάρ, η συμβολή του στο γήπεδο θα είναι πολύ σημαντική, καθώς η θέση «10» θα του ανήκει στο μεγαλύτερο κομμάτι. Μάλιστα, η γρήγορη σκέψη και εκτέλεση με την μπάλα στα πόδια (και χωρίς) στο τερέν ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο του Αλόνσο και είναι ένας παίκτης που πρέπει να υπολογίζει. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν ο «Μπάκα» εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιανουάριο και δεν είχε τον άπλετο χρόνο για να προσαρμοστεί. Την τρέχουσα σεζόν, έκανε προετοιμασία, δούλεψε με τον προπονητή και την ομάδα και θα πρέπει να είναι… πιο έτοιμος δεδομένα.

Συνολικά, σαν ομάδα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο… φρέσκος και αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς στην Αυστρία οι προπονήσεις ήταν αδιάκοπες, με πολύ τρέξιμο και μεγάλη κόπωση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα οι ρυθμοί όπως είναι λογικό έπεσαν, σε σχέση με αυτούς στην Αυστρία, και οι ποδοσφαιριστές διανύοντας μερικές μέρες με πιο βατό πρόγραμμα φαίνεται πως «ξελαμπίκαραν». Η ομάδα είχε τρεξίματα, σε μερικά διαστήματα το πρέσινγκ που θέλει ο προπονητής από τους παίκτες βγήκε και ο Ουρουγουανός τεχνικός, έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σχολιάσουμε την άδεια Λεωφόρο, όπου ο κόσμος έστειλε το δικό του μήνυμα ανησυχίας-απογοήτευσης. Με γενική είσοδο 10€, δεν είναι λογικό να μην έχει 6-7 χιλιάδες κόσμο το γήπεδο. Ο λόγος που συνέβη το εν λόγω γεγονός, δεν είναι άλλος από την καθυστέρηση, αλλά και την γενικότερη στάση της ΠΑΕ ειδικά ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Γνωρίζοντας από τα μέσα της περασμένης σεζόν πως ο Χουάνκαρ θα αποτελέσει παρελθόν, όπως επίσης για τον Μπερνάρ το θέμα ήταν γνωστό από τα Play Offs πως έχει υπογράψει στην Ατλέτικο Μινέιρο, είναι ακατανόητο να μην έχει αποκτηθεί παίκτης στην αριστερή πτέρυγα. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας, την έχασε και το μόνο που έχει απομείνει είναι η υπομονή για να δουν τα σχέδια τα οποία υπάρχουν από την διοίκηση της ομάδας. Οι ημέρες για την πρεμιέρα στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League πλησιάζει και όποιος παίκτης και να αποκτηθεί δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Η καθυστέρηση στις μεταγραφές είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθούν ποιοτικές αναβαθμίσεις που χρειάζεται η ομάδα. Η προσθήκη του δεξιού εξτρέμ πλέον δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς όπως είναι λογικό πρώτα πρέπει να γεμίσει η αριστερή μεριά, στην οποία πρέπει να γίνουν σωστές και αξιόπιστες κινήσεις.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0