Football Talk

Έβγαλε φρεσκάδα ο Παναθηναϊκός και επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας (3-1) με εξαιρετικό Μπακασέτα!

Έβγαλε φρεσκάδα ο Παναθηναϊκός και επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας (3-1) με εξαιρετικό Μπακασέτα!

Με εκπληκτικό Τάσο Μπακασέτα και επιθετικές διαθέσεις, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας, στην πρώτη φιλική αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους έδωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου (13/7, 21:00) με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Φυσικά, δεν μπορούν να μην αναφερθούν τα όσα δυσάρεστα έγιναν στα πέριξ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τα οποία θύμισαν σκηνές… Άγριας Δύσης, με πυροβολισμούς και άγριο «ξύλο», ενώ ακολούθησαν προσαγωγές από την αστυνομία.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι άργησε να πάρει… μπροστά, όμως στο 9ο λεπτό, ο Τάσος Μπακασέτας με ένα σουτ έξω από την περιοχή, κεραυνοβόλησε τον Αλομέροβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο.

Η κατοχή της μπάλας, ήταν στα πόδια των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», οι οποίοι είχαν πολύ επιθετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Αλόνσο, είχαν αρκετές ευκαιρίες όμως καμία από αυτές δεν έφερε άλλο γκολ.

Στο 31ο λεπτό, από στημένη φάση ο Τζούριτσιτς γέμισε για τον Γεντβάι, όμως η κεφαλιά του Κροάτη κατέληξε άουτ. Η πιο σημαντική, ανεπιτυχής ευκαιρία, σημειώθηκε στο 38’, από μια αντεπίθεση στην οποία βρέθηκε ο Τζούριτσιτς, χωρίς βοήθεια από τους συμπαίκτες του και έτσι ο Σέρβος επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να… ξυρίζει το κάθετο δοκάρι.

Η ΑΕΚ Λάρνακας δεν δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσει τελική ευκαιρία, με μοναδική εξαίρεση μια κεφαλιά του πρώην παίκτη των «πράσινων», Φακούντο Σάντσες, στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία επέφερε μια εντυπωσιακή απόκρουση του Γιούρι Λοντίγκιν.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με εκπληκτικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τάσος Μπακασέτας επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν του πρώτου και οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 στο 50’. Οι επιθετική διάθεση συνεχίστηκε και στο β’ μέρος του παιχνιδιού και μάλιστα συμμετοχή σε αυτό, είχε και ο Μαξίμοβιτς, ο οποίος στο 66’ θέλησε να παραλάβει μια μπαλιά του Τζούριτσιτς, αλλά ούτε αυτός, ούτε ο Τζούριτσιτς κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ Λάρνακας, έγινε πιο απειλητική και είχε περισσότερες ευκαιρίες, με τον Μπρούνο Γκάμα να αποτυγχάνει να σκοράρει, παρά τις πολύ καλές προϋποθέσεις που είχε στο 69’. Τρία λεπτά αργότερα μια νέα ενέργεια από τον Σάντος, αποδείχθηκε εύκολη… λεία για τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα, μετά από κοντράρισμα αυτής.

Το τέλος του παιχνιδιού επεφύλασσε ένα δύο ακόμη γκολ, ένα για την κάθε ομάδα. Με μια κόντρα για την ΑΕΚ Λάρνακας, όπου προωθήθηκε ο Σάντος στο ανοιχτό γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μλαντένοβιτς και κατέληξε στο τέρμα για το 2-1 στο 85’. Ένα λεπτό αργότερο ο Λημνιός αναπτύχθηκε από τα δεξιά, είδε την κίνηση του Βαγιαννίδη και έπαιξε κάθετα με μια όμορφη πάσα. Ο 22χρονος αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετικό πλασέ και έκανε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Λοντίγκιν (65’ Τζούριτσιτς), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (65’ Ζέκα), Γεντβάι (75’ Κάτρης), Κώτσιρας (65’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (64’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (75’ Ρούμπεν Πέρεθ), Μαντσίνι (65’ Λημνιός), Γερεμέγεφ

ΑΕΚ Λάρνακας (Χ. Φερνάντο): Αλομέροβιτς, Καμπρέρα (56’ Γκάμα), Λέντες, Σολ (83’ Βασιλείου), Ντίμερς, Φάραϊ (68’ Σάντος), Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Ενρίκες, Σάντσες (78’ Δημητρίου), Γκιούρσκο (56’ Σουάρεθ)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0