Football Talk

ΠΑΟΚ, ανεπίδεκτος μαθήσεως: Ήττα με ανατροπή και από τη Φίτεσε (2-1) πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα!

ΠΑΟΚ, ανεπίδεκτος μαθήσεως: Ήττα με ανατροπή και από τη Φίτεσε (2-1) πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα!

Ένας ΠΑΟΚ με αδυναμίες και εξαιρετικό Κωνσταντέλια, ηττήθηκε και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της ημέρας από τη Φίτεσε (2-1) και πλέον ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές του μάχες, αναμένοντας μία εκ των Μπάνια ΛούκαΕγνατία για τον προκριματικό με ιστορικό διακύβευμα την παρθενική συμμετοχή στο Champions League στις 24 Ιουλίου.

Στον απόηχο της ήττας από την Σεν Ζιλουάζ με 2 – 1, ο ΠΑΟΚ έδωσε το δεύτερο φιλικό του εντός της ίδιας μέρας εναντίον της Φίτεσε, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ, και ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πρώτο ιστορικό παχνίδι του για τα προκριματικά του Champions League μέσα στην Τούμπα, αναμένοντας το νικητή του ζευγαριού Μπάνια ΛούκαΕγνατία (24/07). Εξαιρετική η παρουσία του 19χρονου εξτρέμ, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σ' όλες τις επιθετικές προσπάθεις του «Δικεφάλου». 

Το ντεμπούτο του, αν και ανεπίσημο, αποκλειστικά ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε ο Πολωνός μέσος Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου μέσα στην εβδομάδα, ευρισκόμενος ήδη στην Ολλανδία ως κανονικό μέλος της προετοιμασίας. Ο έλεγχος ανήκε εξ αρχής στους Θεσσαλονικείς και το πρώτο μέρος συμπυκνώνεται με το παρθενικό γκολ του Άλι Σαμάτα και τις «άγριες» διαθέσεις, του Γιάννη Κωνσταντέλια.  

Ο νεαρός άσσος στο 11΄ πλάσαρε σε τετ α τετ, ο Ρουμ απέκρουσε σε κόρνερ και στην εξέλιξη του στημένου ο Σαμάτα ανοίγει λογαριασμό με κεφαλιά, ύστερα από δεύτερη επέμβαση του τερματοφύλακα από τη νήσο Κουρασάο, στην κεφαλιά του πρώην «ερυθρόλευκου» Μαντί Καμαρά. Στο 23΄ο «Ντέλιας» πλασάρει εξαιρετικά, ωστόσο το δοκάρι του αρνείται το γκολ. 

Αντιστρόφως ανάλογη έναρξη και για την ακρίβεια… ανώμαλη προσγείωση  επεφύλασσε το δεύτερο ημίχρονο, λόγω… ανατροπής του σκορ εντός τεσσάρων μόλις λεπτών, αναιρώντας άμεσα τα όποια θετικά μηνύματα. Χούγκεφερτ στο 54΄ και Κέρσενς στο 58΄, αμφότεροι με κεφαλιές ανέδειξαν τα αμυντικά προβλήματα των πρωταθλητών με ειρωνικό τρόπο: αμφότερες οι σέντρες προέκυψαν εξ αριστερών, με τους αποδέκτες τους να βρίσκονται ανενόχλητοι στη μικρή περιοχή. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου, παρά τις πολλαπλές και μαζεμένες αλλαγές, είχαν την κατοχή, πλην όμως όντες ακίνδυνοι, μέχρι το 77’ όταν μετά από κάθετη του Κωνσταντέλια, ο σκόρερ τους δεν διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, παρά την προσπέραση στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αφού πλάσαρε από πλάγια αριστερή θέση στο δοκάρι. 

Καμία άλλη σημαντική φάση, μόνο στο 90΄ο Κουαλιάτα μπήκε στη περιοχή, χωρίς να εκμεταλλευτεί τις κόντρες από την προσπάθειά του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και ο ΠΑΟΚ αναμένει την επίσημη πρεμιέρα του στη Ευρώπη σε 11 μέρες από σήμερα και αναμφίβολα από τις προτεραιότητες στις διορθωτικές κινήσεις, πρέπει να είναι η άμυνα και η σταθερότητά της. 


Οι αρχικές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Βιεϊρίνια, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Καμαρά, Οζντόεφ, Σμυρλής, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

Φίτεσε: Ρουμ, Κορνελίσε, Τίλεμανς, Κρίκελς, Τζόναθανς, Πλάατ, Κέρσενς, Ρέβερσον, Λονγκόντα, Πόστμα, Σόφερις

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0