Football Talk

Κάθε φωτογραφία μαζί του, μια «ένεση» ταλέντου: Δημιούργημα Μέσι οι αστέρες του EURO και του Κόπα Αμέρικα! (pics)

Κάθε φωτογραφία μαζί του, μια «ένεση» ταλέντου: Δημιούργημα Μέσι οι αστέρες του EURO και του Κόπα Αμέρικα! (pics)
Ποιος να το περίμενε ότι μια φωτογραφία θα είχε να «πει» τόσα πολλά μετά από χρόνια! Όταν ο Μέσι φωτογραφήθηκε μαζί τους, ήταν ακόμα άγνωστοι. Σήμερα κάνουν τον κόσμο να παραμιλάει με τα «κόλπα» τους στο γήπεδο, ειδικά όταν φτάνουν σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακήρυξη του πρωταθλητή Ευρώπης. Ισπανία και Αγγλία, μια από τις δύο ομάδες θα γυρίσει «σπίτι» με τον τίτλο. Πολλοί είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτό το ταξίδι αν και δεν τα κατάφεραν όλοι μέχρι τον τελικό. Το κοινό όλων; Το μαγικό «κλικ» με τον Λιονέλ Μέσι στην παιδική τους ηλικία, που εκτός από μεγάλη χαρά, τους… πλημμύρισε με αξιοζήλευτο ταλέντο.

Λαμίν Γιαμάλ: Το «πολυτιμότερο»…baby shower!

Το 2008, ο 20χρονος τότε Λίο βρισκόταν στα πρώτα στάδια της καριέρας του, ενώ ο Γιαμάλ είχε συμπληρώσει μόλις 6 μήνες ζωής. Η ιστορία πίσω από το «μπάνιο» του μωρού από τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, είναι γνωστή πλέον. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του 16χρονου Λαμίν στο EURO 2024 έγιναν η αιτία που βγήκε στο φως αυτό το στιγμιότυπο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν τους δυο αθλητές, υποστηρίζοντας ότι ο Γιαμάλ θα γίνει ο «νέος» Μέσι.

γαμμ.png

Κι όμως, μόλις λίγες ώρες με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή ήταν αρκετές για να πάρει… κάτι από το ταλέντο του. Και μην ξεχνάμε.. Δεν τον είδε μόνο μία φορά. Τον συνάντησε και μερικά χρόνια αργότερα, στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Και σίγουρα, τότε... καταλάβαινε, επηρεάστηκε ακόμη περισσότερο και αντιλήφθηκε πλήρως σε ποιον θα ήθελε ιδανικλά να μοιάσει. Η φωτογραφία άλλωστε, «μιλά» από μόνη της!

ψγγ.jpg

Ντάνι
 Όλμο: Messi who? No, thanks…

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Μέσι είχε βρεθεί στο Castelldefels, μια πόλη της Ισπανίας, όπου διεξαγόταν ένα παιχνίδι της τοπικής ομάδας με προπονητή τον Μικέλ Όλμο. Ο 8χρονος γιος του, Ντάνι, βρισκόταν μαζί του κι έπαιζε με μια μπάλα. Τότε ήταν που ένας φίλος του πατέρα του τον φώναξε, προσκαλώντας τον να βγάλει μία φωτογραφία με τον Αργεντινό σταρ. Πολλά παιδιά θα ήθελαν να είναι στη θέση του. Όχι όμως ο Ντάνι Όλμο! Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τον Ισπανό διεθνή, αρνήθηκε συνεχίζοντας να κλωτσάει την μπάλα. Εν τέλει, παρά τη θέληση του Όλμο, η φωτογραφία τραβήχτηκε, κάτι που αποτυπώνεται και στο πρόσωπό του. Ακριβώς 17 χρόνια μετά, ο 26χρονος πλέον μεσοεπιθετικός της Λειψίας, φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Euro.

ooolll.webp

Γκάβι: Ακολουθώντας τα…βήματα του goat!

Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως τον «νέο» Μέσι. Το «φρέσκο αίμα», η καινούργια γενιά της Μπαρτσελόνα που ξεκινάει από αυτόν τον μικρό πολυτάλαντο Ισπανό. Ο Γκάβι έχει ξεχωρίσει από τις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» και πως να μη συμβεί αυτό με τέτοιο ταλέντο! Ακολουθώντας τα «χνάρια» του ινδάλματός του, ο Γκάβι ανήκει στην κατηγορία των παικτών που από την παιδική τους ηλικία ονειρεύονταν να μοιάσουν στον Μέσι και τον ακολουθούσαν για μία φωτογραφία. Το 2019, ο τότε 14χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα είχε αυτή την ευκαιρία σε μία προπόνηση με την ομάδα όταν βρέθηκαν την ίδια στιγμή στο γήπεδο. Φυσικά, ο αρχηγός της Ίντερ Μαϊάμι δε θα μπορούσε να αρνηθεί στον γλυκύτατο μικρό του φίλο. Σήμερα, ο Γκάβι δεν βρίσκεται με τους συμπατριώτες του στη Γερμανία για τον τελικό του EURO 2024, καθώς είναι σε διαδικασία ανάρρωσης από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του τον προηγούμενο χειμώνα. Το νεαρό της ηλικίας του και οι ικανότητες του στο χορτάρι μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι θα δώσει το παρόν στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. 

γκκκ.webp

Τσάβι Σίμονς: Διορθώνοντας λάθη με την «αστερόσκονη» του Λίο 

Έφτασε κοντά στον απόλυτο επαγγελματικό εκτροχιασμό, αλλά αφού είχε πάρει την ευλογία του «Μεσσία», θα τον έβρισκε το δρόμο. Και το μαγικό «άγγιγμα» του Μέσι «μεταμορφώνει» και τον Τσάβι Σίμονς σε ηλικία 11 ετών το 2014. Άλλος ένας μικρός θαυμαστής του «Πούλγκα» τον συναντά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και φωτογραφίζεται μαζί του. Η μοίρα τα έφερε έτσι για τους δύο αθλητές ώστε 7 χρόνια αργότερα να μοιραστούν τα ίδια αποδυτήρια μίλια μακριά από την πρώτη τους συνάντηση, στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί ο Ολλανδός διεθνής να μην κατάφερε να περάσει την «λεοντόκαρδη» Αγγλία για μια θέση στον τελικό του EURO 2024, οι ικανότητες του όμως δεν πέρασαν απαρατήρητες.


Ο Τσάβι Σίμονς ανήκει στη νέα γενιά παικτών που με το ταλέντο του έχει να δώσει πολλά στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως το γκολ του στον ημιτελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
xaviii.jpg

Χούλιαν Άλβαρεζ: Tο… «δώρο» του θεού στον Μέσι

Το πιο μεγάλο του όνειρο εκπλήρωσε ο Χούλιαν Άλβαρεζ το 2022. Όχι, δεν εννοούμε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Αργεντινής. Μιλάμε για την κατάκτησή του στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι. Έτσι, από ένας απλός θαυμαστής του,  έγινε ένας από τους πιο πιστούς και πολύτιμους συντρόφους του στο δρόμο προς την κορυφή του κόσμου. Ο Άλβαρεζ είναι από τους πιο τυχερούς φαν του Αργεντινού, αφού είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί δίπλα του, να μάθει από αυτόν και να τον βοηθήσει να πετύχει το μεγαλύτερο του στόχο, που δεν ήταν άλλος από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Και θα έχει ακόμα μια διάκριση στο πλευρό του ινδάλματος του, αν καταφέρει η Αργεντινή να κερδίσει την Κολομβία στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Να θυμίσουμε ότι έχουν ήδη στην τροπαιοθήκη τους ένα Κόπα Αμέρικα του 2021.

mesiiii.jpeg

Ποιος έχει σειρά; Ποιο θα είναι το επόμενο ποδοσφαιρικό ταλέντο που ο φωτογραφικός φακός τον έχει απαθανατίσει μαζί με τον αγαπημένο του Μεσι; Μήπως έχει ήδη βρεθεί; Για τον Ρονάλντο «τζούνιορ», ο Λίο είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και δηλώνει ο μεγαλύτερος φαν του…

krrr.jpg

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0