Football Talk

«Ξύπνησαν» μνήμες, όλη η Ελλάδα θυμήθηκε το 2004: Παλέψαμε για το 1-0, ήθελε πολύ την ανατροπή ο… Φίγκο! (video)

«Ξύπνησαν» μνήμες, όλη η Ελλάδα θυμήθηκε το 2004: Παλέψαμε για το 1-0, ήθελε πολύ την ανατροπή ο… Φίγκο! (video)

Όλα τα σπουδαία αναβίωσαν μπροστά στα μάτια μας. Η Ελλάδα του EURO 2004 ξανά μαζί. Οι Legends αντιμετώπισαν στο Έσεν τους UEFA All Stars και ηττήθηκαν εν τέλει με 2-1. «Μαγικό» πρώτο μέρος, άνοιξε το σκορ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ήθελε πολύ τη νίκη ο Λουίς Φίγκο. Στο τέλος της ημέρας όμως, όλα ήταν κάτι περισσότερο από ένα… παιχνίδι!

Αποστολή στο Έσεν: Φάνης Τσοκανάς

Τι στιγμές ζήσαμε. Πόσες εικόνες αναβίωσαν μπροστά στα μάτια μας. Η Εθνική μας ομάδα, οι Legends του EURO 2004, αντιμετώπισαν τους UEFA All Stars και πάλεψαν για ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι τέλους.

Είκοσι χρόνια μετά από τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε, οι ποδοσφαιριστές μας βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο και συνυπήρξαν με τον Ότο Ρεχάγκελ.

Το αποτέλεσμα, σε ένα τέτοιο βράδυ, μικρή σημασία έχει, με την Εθνική μας ομάδα να ηττάται εν τέλει με 2-1, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε.

Προηγήθηκε με 1-0 στο 16ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Γιώργου Καραγκούνη.


Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Κώστας Κατσουράνης είχε σκοράρει με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.


Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να πραγματοποιεί τρομερό μισάωρο και να σταματά κάθε λογής απειλή προς την εστία του. Μοναδικό μελανό σημείο του 40αλέπτου, ο τραυματισμός του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος επισήμανε όμως στη συνέχεια, πως η αλλαγή του ήταν προληπτική.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η ολική ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Λουίς Φίγκο. Ο Νταμπίζας και ο Χαλκιάς τον σταμάτησαν δις, αλλά ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, ήθελε το γκολ και το βρήκε.


Ο Κατεργιαννάκης έπιανε ό,τι μπορούσε, αλλά στο 71' οι All Stars έκαναν το 2-1. Φίγκο και Μεντιέτα συνδυάστηκαν απίστευτα, ο Λουίς Γκαρσία από τα αριστερά της περιοχής έκανε σουτάρα και βρήκε στόχο. Οι ανάσες λιγόστευαν, όσο περνούσε η ώρα και έτσι το 2-1 παρέμεινε, ενώ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, όσο περισσότεροι παίκτες γινόταν και ήθελαν.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0