Football Talk

Ουρουγουάη: Η απόσυρση της παλιάς… φρουράς και το «ραβδάκι» του Μπιέλσα, άνοιξαν τον δρόμο των επιτυχιών! (video)

Ουρουγουάη: Η απόσυρση της παλιάς… φρουράς και το «ραβδάκι» του Μπιέλσα, άνοιξαν τον δρόμο των επιτυχιών! (video)

Πόσο εύκολα μπορεί να σταθεί στα «πόδια» της μία εθνική ομάδα, όταν βλέπει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει «γεννήσει» η χώρα, να αποσύρονται; Ο Μαρσέλο Μπιέλσα και η Ουρουγουάη, αποδεικνύουν πως όλα είναι εφικτά, με ακράδαντο επιχείρημα το τρόπαιο του Copa America, που παλεύουν «μανιωδώς» για να κατακτήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Η «μαγική» πορεία της Ουρουγουάης, δείχνει να μην έχει σταματημό και πλέον μετά από αυτές τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του Copa America, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Το Ουρουγουανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει παγκόσμιας κλάσης παίκτες που πρωταγωνίστησαν σε ομάδες-μεγαθήρια της Ευρώπης. Βέβαια οι διασυλλογικές επιτυχίες των ποδοσφαιριστών, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν με την ίδια ευκολία και στην εθνική ομάδα.

World Cup 2022 - Ghana 0-2 Uruguay: Giorgian de Arrascaeta scores twice but  Uruguay denied last-16 spot on goals scored | Football News | Sky Sports

Το να καταφέρνει μία χώρα με λιγότερο από 3,5 εκατομμύρια κάτοικους, να παράγει ποδοσφαιριστές με τέτοια «μυθική» αξία, είναι ένας πραγματικός «άθλος». Επομένως οι οπαδοί της Ουρουγουάης ήταν φυσιολογικό να μένουν με το… παράπονο, όταν έβλεπαν την χώρα τους να αποκλείεται πρόωρα στα περισσότερα Copa America και Μουντιάλ, που συμμετείχε.

Και ας μην ξεχνάμε, η Ουρουγουάη είχε στις τάξεις της ποδοσφαιριστές όπως, οι Λουίς Σουάρες, Έντισον Καβάνι, Ντιέγκο Γκοδίν, Φερνάντο Μουσλέρα, Σεμπάστιαν Κόατες και Μάρτιν Κάσερες. Παίκτες που έδιναν μέχρι και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να λαμβάνουν και το ανάλογο αντίτιμο, για πάνω από μία δεκαετία.  

r1089783_1296x729_16-9.jpg

Σιγά σιγά τα χρόνια περνούσαν και τα αστέρια της ομάδας γερνούσαν όλο και περισσότερο. Πλέον σχεδόν όλοι έχουν αποχωριστεί τη φανέλα με το εθνόσημο, με τη νέα γενιά να αναλαμβάνει τα ηνία.  Το άγχος θα ήταν σίγουρα μεγάλο, καθώς μία μετάβαση από τους «θρύλους» του παρελθόντος, στα καινούργια ταλέντα του σήμερα, είναι πάντα δύσκολη και προβληματική. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εθνικές ομάδες, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα των μεταγραφών, για την ενδυνάμωση του ρόστερ.

Ο Μπιέλσα όμως φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να εκμηδενίσει αυτούς τους κινδύνους και έχτισε ένα σύνολο φτιαγμένο από… γρανίτη, με ολοκαίνουργιους «ήρωες».

Πλέον τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στους Ντάρβιν Νούνιες, Φεντερίκο Βαλβέρδε, Μάνουελ Ουγκάρντε και Ρόναλντ Αραούχο. Βεβαίως στην αποστολή βρίσκεται και ο «γερόλυκος» Σουάρες, αλλά με μόνο 10 λεπτά συμμετοχής μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, είναι ξεκάθαρο πως η χρησιμότητα του είναι κυρίως στα αποδυτήρια και λιγότερο για τον αγωνιστικό χώρο.

314042400_724845995884520_8307610042481299328_n.jpg

Μετά τον θρίαμβο απέναντι στη Βραζιλία στα πέναλτι (07/07, 0-0 πεν. 4-2) για τη φάση των «8», θα πρέπει να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Κολομβία του «σεληνιασμένου» Χάμες Ροντρίγκες.

Ο τελικός είναι μία… ανάσα μακριά και η Ουρουγουάη δείχνει έτοιμη να καταφέρει κάτι που στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έμοιαζε σαν ένα μακρινό «όνειρο».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0