Football Talk

«Ενοίκιο» τέλος για τη Φόρεστ - Βρήκε λύση και αγοράζει το σπίτι της στο Σίτι Γκράουντ!

«Ενοίκιο» τέλος για τη Φόρεστ - Βρήκε λύση και αγοράζει το σπίτι της στο Σίτι Γκράουντ!

Με κάθε επισημότητα στην απόλυτη κυριότητα της Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ετοιμάζεται να περάσει το Σίτι Γκράουντ, που αποτελεί έδρα της ομάδας εδώ και... 125 χρόνια.


Η νέα σεζόν θα βρει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη με ένα πρόβλημα λιγότερο καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο δήμος της πόλης είναι πρόθυμος να παραχωρήσει (έναντι τιμήματος φυσικά) το Σίτι Γκράουντ στην ομάδα.

Σύμφωνα με το BBC, στις 16 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο του Νότιγχαμ θα συνεδριάσει, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση αγοράς από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη της έκταση του Σίτι Γκράουντ, το γήπεδο στο οποίο εδρεύει εδώ και 125 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν η Φόρεστ ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια για επέκταση του γηπέδου που βρίσκεται από το 1898. Τότε, το συμβούλιο του δήμου δεν συμφώνησε κυρίως λόγω του ποσού που θα έπρεπε να καταβληθεί για αυτή την «ανακαίνιση».

Τη σεζόν 2022/2023, όταν η ομάδα του Νούνο Σάντο επανήλθε στην Premier League και ο δήμος επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να αυξήσει το ενοίκιο από 250.000 σε 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει εύκολα αποδεκτό. Οι συνομιλίες μεταξύ συλλόγου και συμβουλίου βρέθηκαν σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να «πέσει στο τραπέζι» το σενάριο για δημιουργία ενός νέου γηπέδου στο Τότον, προάστιο του Νότιγχαμ, με χωρητικότητα 50.000 θέσεων.

Σήμερα και μετά από πολλές συζητήσεις για το αν θα φτιαχτεί το καινούργιο γήπεδο ή αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με έδρα το Σίτι Γκράουντ, το δημοτικό συμβούλιο του Νότιγχαμ συμφώνησε να πουλήσει το στάδιο στο σύλλογο.

Το ποσό αγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως οι δύο πλευρές τα βρήκαν και μένει να πέσουν οι υπογραφές. Όλα όμως θα έχουν ξεκαθαρίσει, όπως φαίνεται, στις 16 Ιουλίου.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0