Football Talk

Χάμες, πόσο έλειψες από το ποδόσφαιρο: Η Κολομβία ονειρεύεται τρόπαιο χάρη στα κατορθώματα του «ξεχασμένου» golden boy! (video)

Χάμες, πόσο έλειψες από το ποδόσφαιρο: Η Κολομβία ονειρεύεται τρόπαιο χάρη στα κατορθώματα του «ξεχασμένου» golden boy! (video)

Ο Χάμες έχει γίνει λόγος να μείνει κάποιος ξύπνιος έως το ξημέρωμα, προκειμένου να βλέπει τα όσα κάνει με τη φανέλα της Κολομβίας. Ο Ροντρίγκες εμπνέει την ομάδα του Νέστορ Λορέντσο και έχει φέρει στα κάγκελα ένα ολόκληρο έθνος που ονειρεύεται «στέψη» 23 χρόνια μετά την τελευταία φορά!

Η Κολομβία του Νέστορ Λορέντσο βρίσκεται στην τετράδα του Copa America όπου θα συναντήσει την Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα (11/07, 3:00) με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.  Αυτή την ώρα η Κολομβία παραμένει αήττητη στη διοργάνωση, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή της «αψεγάδιαστης» πορείας της τον αναγεννημένο Χάμες Ροντρίγκες. Τον παίκτη που πριν από δεκαπέντε μήνες αποχωρούσε από τον Ολυμπιακό ως μεταγραφή που δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Και εάν σε κάτι μπορεί να υπολογίζει η κολομβιανή ομάδα, προκειμένου να υπερπηδήσει και το εμπόδιο των «σελέστε» στο δρόμο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης είναι αυτός. Ο Χάμες του 2024 με τις επιδόσεις του στο Copa America θυμίζει κάτι από τον Ροντρίγκες που εμφανίστηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας, μία δεκαετία πριν το 2014, όταν έκανε όλο τον πλανήτη να παραληρεί.


Επιδόσεις και κατορθώματα που του εξασφάλισαν την «χρυσοφόρο» μεταγραφή του στη Ρεάλ των Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο και Κακά! Ο Χάμες Ροντρίγκες οδηγεί την ομάδα του σε διάκριση, την πρώτη μετά το 2001 την οποία με τόση δίψα διεκδικεί το έθνος της Λατινικής Αμερικής.

Ο Χάμες Ροντρίγκες έχει τοποθετήσει προσωπική «σφραγίδα» μετρώντας μέχρι τώρα στη διοργάνωση 1 γκολ και 5 ασίστ.

Μάλιστα, ο 33χρονος μέσος στο παιχνίδι της ομάδας του με τoν Παναμά, όπου η Εθνική του ομάδα συνέτριψε τους τυπικά φιλοξενούμενους μέτρησε τρεις συνεισφορές στα τέρματα της ομάδας του σε ένα ημίχρονο (1 γκολ και 2 ασίστ), τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη σε επίπεδο Copa America από καταβολής της διοργάνωσης.

Ο Χάμες εμπνέει, καθοδηγεί και ηγείται. Μετά από ένα δύσκολο ποδοσφαιρικό διάστημα και ένα σύντομο διάλειμμα –που μάλλον του έκανε καλό– γνωρίζει πως ήρθε η ώρα να δουλέψει για την υστεροφημία του. Και το ενδεχόμενο να καταφέρει κάτι με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος φαντάζει άκρως ελκυστικό για την παρακαταθήκη και τον μύθο που επιθυμεί να χτίσει ο Κολομβιανός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0