Football Talk

«Ρονάλντο και Μέσι φιλούν τα γάντια των Κόστα-Μαρτίνες»: Όταν οι… θρύλοι ζορίζονται, καθαρίζουν οι τερματοφύλακες! (video)

«Ρονάλντο και Μέσι φιλούν τα γάντια των Κόστα-Μαρτίνες»: Όταν οι… θρύλοι ζορίζονται, καθαρίζουν οι τερματοφύλακες! (video)

Πορτογαλία και Αργεντινή συνεχίζουν τις πορείες τους, σε EURO και Copa America αντιστοίχως και ο λόγος είναι ένας. Οι «κέρβεροι» που έχουν κάτω από τα γκολπόστ. Γιατί οι «σούπερ σταρ» δεν μπορούν πάντα να σηκώνουν το βάρος ενός ολόκληρου έθνους.

Τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι «αστέρες» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δείχνουν «σκουριασμένοι» μπροστά από τις αντίπαλες εστίες; Τότε είναι η στιγμή που οι τερματοφύλακες κάνουν την… είσοδο τους για να σώσουν την κατάσταση.

Αυτό ακριβώς συνέβη τόσο στον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και στον Λιονέλ Μέσι, που αγωνίζονται σε EURO και Copa America αντίστοιχα.

GRsWGGsXIAAEkw4.jpg

Ο Κριστιάνο θα έπρεπε ακόμα να «φιλάει» τα γάντια του Ντιόγκο Κόστα. Για τη φάση των «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Πορτογαλία αναμετρήθηκε με τη Σλοβακία. Οι Ίβηρες θεωρητικά είχαν ένα εύκολο έργο, όμως στη πράξη αποδείχθηκε πραγματικός «άθλος».

Ο Ρονάλντο είχε πάρει την υπόθεση πρόκριση, προσωπικά και επιχειρούσε «μανιωδώς» να βρει το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. Όμως τα «άτσαλα» τελειώματα και οι βεβιασμένες αποφάσεις, δεν του επέτρεψαν να σκοράρει. Ακόμη και όταν στο 105’, όπου ανέλαβε να εκτελέσει το κερδισμένο πέναλτι, είδε τον Όμπλακ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Τότε είναι που ο Πορτογάλος «σούπερ σταρ» λύγισε και εν όποιον όλων, ξέσπασε σε κλάματα, με την συναισθηματική του φόρτιση να… ξεχειλίζει.

Για καλή του τύχη όμως, κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας του βρισκόταν ο Ντιόγκο Κόστα. Ο κίπερ της Πόρτο πρώτα έσωσε το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Σέσκο στο 115’, αλλά δεν έμεινε εκεί. Στη διαδικασία των πέναλτι, πραγματοποίησε «μυθική» εμφάνιση» και με 3/3 αποκρούσεις, έστειλε πανηγυρικά την Πορτογαλία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μπορεί ο Ρονάλντο να τα έκανε «θάλασσα», ο Κόστα όμως ήταν εκεί για να τον καλύψει (01/07, 0-0 πεν. 3-0).

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (05/07), στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, ένας άλλος «GOAT» τα… χρειάστηκε από τον τερματοφύλακα του.

Αργεντινή και Εκουαδόρ έδωσαν «μάχη» για ένα εισιτήριο, που θα έστελνε τον νικητή στα ημιτελικά του Copa America.

Η «Αλμπισελέστε» δυσκολεύτηκε, καθώς το παιχνίδι οδηγήθηκε στην «ψυχοφθόρο» διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Μέσι ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση, δοκιμάζοντας να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ με «αλά Πανένκα». Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε πάνω στο οριζόντιο δοκάρι, με την Αργεντινή να κολλάει απευθείας με την «πλάτη» στον τοίχο.

Σαν «από μηχανής Θεός» εμφανίστηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και έκανε ένα τρομερό 2/2 στις πρώτες προσπάθειες του Εκουαδόρ, στέλνοντας μόνος του την Αργεντινή στον επόμενο γύρο (05/07, 1-1, πεν. 4-2).

Μπορεί οι Ρονάλντο και Μέσι να μαζεύουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και δικαίως. Όμως μερικές φορές χρειάζονται έναν συμπαίκτη που θα βγάζει το… φίδι από την τρύπα. Απλά αυτή την φορά έτυχε να είναι και οι δύο τερματοφύλακες.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0