Football Talk

Αλμέιδα: «Σε αυτή την σαπουνόπερα με τον Πινέδα, δεν θέλω να συμμετέχω»

Αλμέιδα: «Σε αυτή την σαπουνόπερα με τον Πινέδα, δεν θέλω να συμμετέχω»

Στην υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα καθώς και στην ενδεχόμενη μεταγραφή του Περέιρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ματίας Αλμέιδα.

Μετά και τη φιλική νίκη με 3-0, της ΑΕΚ επί της ολλανδικής Μπέρσχοτ, ο τεχνικός της «Ένωσης», μίλησε στους δημοσιογράφους για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Αργεντίνος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο Ρομπέρτο Περέιρα είναι έτοιμος να υπογράψει στην ΑΕΚ και ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί με την εμπειρία και την ποιότητα του, να ενισχύσει την ομάδα και να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της.

Παράλληλα, ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για πιθανή μετακίνηση του Πινέδα στο Μεξικό, τονίζοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη «σαπουνόπερα», ενώ δήλωσε πως τον περιμένει να επιστρέψει αφού ολοκληρώσε τις υποχρεώσεις του με το Μεξικό στο Copa America.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ήρθε πριν την αναμέτρηση ο Άμραμπατ, στο ξενοδοχείο περιμένετε τον Μπρινιόλι, αισθάνεστε λίγο πιο άνετα τώρα που «γεμίζει» το ρόστερ; «Ποτέ δεν ήμουν ανήσυχος, είμαι προπονητής, είναι δουλειά μου σ’ αυτό και δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές που έχω και με αυτούς που θα έρθουν».

Σε περίπου 20 μέρες η ΑΕΚ έχει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Σε τι ποσοστό ετοιμότητας αλλά και μεταγραφών θέλετε να είναι η ομάδα τότε; «Υπάρχει πάντα μια πραγματικότητα, εμείς σε συνδυασμό με την διοίκηση τον τελευταίο μήνα, που θεωρητικά ήταν διακοπών δεν είχαμε καμία ημέρα διακοπών, κάναμε αρκετές κινήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δει πάνω από 100 ποδοσφαιριστές και όταν βλέπω ποδοσφαιριστές τους αναλύω μια ώρα τον καθένα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που ήδη έχουν γίνει σε διάφορους ποδοσφαιριστές εδώ και 15 μέρες, με μια μεγάλη προσπάθεια από τον νέο ιδιοκτήτη και από την διοίκηση μας.

Οι ποδοσφαιριστές κοιτάνε να δουν αν θα έχουν κάποιες άλλες πιθανότητες να πάνε κάπου αλλού και μετά θα αποφασίσουν να δώσουν μια απάντηση και στις προτάσεις που έχει κάνει η ΑΕΚ. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα μιλήσαμε για τις ενισχύσεις και για τις θέσεις που θέλουμε και έχει εδώ και ένα μήνα που έχουμε έτοιμο και το Plan B μέχρι το Z, οπότε περιμένουμε. Όσο περισσότερο αργήσουν να απαντήσουν οι παίκτες τόσο πιο μακριά θα είναι από αυτά που θα έχω ζητήσει για να ενισχυθεί η ομάδα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στην ομάδα έχω πει ότι οι προετοιμασίες είναι θεμελιώδης σημασίας για την ομάδα».

«Χαίρεστε» που αποκλείστηκε νωρίς το Μεξικό και πως αντιμετωπίζετε την υπόθεση με τον Πινέδα; «Πρώτα από όλα ήθελα να πάει καλά το Μεξικό γιατί έχω και μια ιδιαίτερη σχέση και είναι και ο Ορμπελίν εκεί. Έπειτα εγώ σε αυτή την σαπουνόπερα δεν θέλω να συμμετέχω. Εγώ περιμένω τον ποδοσφαιριστή να γυρίσει και μετά είναι αποφάσεις που δεν εξαρτώνται από εμένα».

Προφανώς δεν θα θέλετε να σχολιάσετε για έναν παίκτη που ακόμα δεν είναι της ΑΕΚ και επίσημα, αν υποθετικά ερχόταν ένας παίκτης σαν τον Περέιρα πως θα σας φαινόταν;
«O Περέιρα είναι κοντά, μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει ωραίο το παιχνίδι μας με την εμπειρία του. Αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν. Γιατί αν σήμερα είδατε εδώ τον Άμραμπατ είναι επειδή ο Άμραμπατ ήθελε να έρθει. Οπότε εγώ εκτιμώ τους ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να υπερασπιστούν την φανέλα της ΑΕΚ, όπως εγώ έχω αποφασίσει να υπερασπιστώ την ΑΕΚ. Ξέρω όταν μιλάω με ποδοσφαιριστές, όπως έχω μιλήσει με τον Περέιρα, τον γνωρίζω και ξέρω πόσες πιθανότητες έχουν να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα και να βγάλει περισσότερα χρήματα. Αυτό που μου αρέσει είναι όταν συμφωνούνε ότι θέλουν να είναι πρωταθλητές. Εγώ θέλω αυτούς τους παίκτες, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να εκπροσωπούν την ΑΕΚ. Να έχουν όρεξη».

Η εικόνα που έχετε από το σημερινό φιλικό;
«Σε διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι είχαμε μια βελτίωση. Είναι φυσιολογικοί οι χρόνοι πλέον σε αυτή την φάση της προετοιμασίας, γιατί είναι διαφορετικοί οι χρόνοι, τα πόδια είναι πιο ελεύθερα… Οι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι σήμερα ήταν πιο ήρεμοι και μπορούσαν και έπαιρναν περισσότερες αποφάσεις».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0