Football Talk

Νικηφόρα πρεμιέρα στα φιλικά και... ξεμούδιασμα για τον ΠΑΟΚ, κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας

Νικηφόρα πρεμιέρα στα φιλικά και... ξεμούδιασμα για τον ΠΑΟΚ, κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα την παρουσία του επί ολλανδικού εδάφους, κερδίζοντας την ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1 σε φιλικό και βγάζοντας τα πρώτα, πλην όμως χρήσιμα, συμπεράσματα εν όψει της συνέχεια.

Έναρξη προετοιμασίας στην Ολλανδία για τον ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο πρώτο εκ των τεσσάρων προγραμματισμένων, οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας και ξεκινούν επισήμως την διαδρομή τους σε μία, ούτως ή άλλως απαιτητική και ομολογουμένως από νωρίς ιδιαίτερη σεζόν: άμεσο διακύβευμα, η παρθενική και επομένως ιστορική πρόκριση στο League Phase του Champions League, μέσω των επερχομένων προκριματικών (24/07 & 01/08).

Αναμφίβολα προέκυψαν ορισμένα θετικά δείγματα, όχι τόσο λόγω της νίκης με 2-1, κυρίως όμως χάρη στις στιγμές κατά τις οποίες αυτή προέκυψε και τα πρόσωπα που αναδείχθηκαν.

Εκ των πρωταγωνιστών, ο Αυστριακός αρχηγός Τόμας Σβαμπ, με γκολ και ασίστ στο πρώτο μέρος σε διάστημα 11 λεπτών (κεφαλιά στο 28΄ και κάθετη στον συμπατριώτη του Τόμας Μουργκ στο 39΄).

Το σύντομο τέρμα λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αυτή τη φορά για τους Κύπριους, προϊδέασε για αλλαγή δεδομένων, με την κεφαλιά του Καμπρέρα προ κενής εστίας, ύστερα από λάθος του νεοαποκτηθέντα Τσιφτσή.

Οι πολλές αλλαγές αμφοτέρων, ωστόσο, ελέω δοκιμών, μείωσαν τον ρυθμό. Μία ευκαιρία εκατέρωθεν, το σουτ του Βιεϊρίνια (71΄) και η κεφαλιά του Σάντσες (80΄), εξουδετερώθηκαν από τους τερματοφύλακες. Η νικηφόρα αυλαία αναμφίβολα θετική, με τα πρώτα συμπεράσματα αναμένεται να τεθούν προς εξέταση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, εν αναμονή της συνέχειας και του επόμενου φιλικού το Σάββατο εναντίον στην Χιμπέρνιαν (06/07, 17.00).

Οι ενδεκάδες ανά ημίχρονο:

Α΄ ημίχρονο:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι - Ότο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες - Σβαμπ, Οζντόεφ - Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα - Σαμάτα.

ΑΕΚ Λάρνακας (Χουάν Φεράντο, 4-2-3-1): Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ, Φαράζ, Μπρούνο Γκάμα, Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρζ, Ναούμ, Ανδρέου.

Β΄ ημίχρονο:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρας, Καμαρά, Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον.

ΑΕΚ Λάρνακας (Χουάν Φεράντο, 4 - 2 - 3 -1): Λέντες Ντίμερς Μιλίτσεβιτς Καμπεθάλι Ροντρίγκο Ενρίκε Καψής Πετούσης Βασιλείου και Γκίρσκο

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0