Football Talk

«Άγευστο» φιλικό για τον Παναθηναϊκό, με σημαντικές απουσίες και θέματα για να… εστιάσει!

«Άγευστο» φιλικό για τον Παναθηναϊκό, με σημαντικές απουσίες και θέματα για να… εστιάσει!

Χωρίς σκορ, ρυθμό και… πολλά συμπεράσματα έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά το φιλικό με την Πάφο στην Αυστρία, με τις απουσίες να είναι πολλές και σημαντικές.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Την πρώτη «δυνατή» φιλική αναμέτρηση έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία, στα πλαίσια του βασικού κομματιού της προετοιμασίας του, κόντρα στην Κυπελλούχο Κύπρου, Πάφο. Μπορεί η Χάουζ Ουνιόν να ήταν ο πρώτος αντίπαλος της ομάδας, αλλά στην αναμέτρηση επικράτησαν ρυθμοί προπόνησης με τους «πράσινους» να σκοράρουν 14 φορές!

Ήταν επίσης και το πρώτο παιχνίδι που ο Ντιέγκο Αλόνσο χρησιμοποίησε «βασική» ενδεκάδα, με τον Μπακασέτα να μένει εκτός λόγω τραβήγματος στην προθέρμανση και τη θέση του πήρε ο Λημνιός για να αγωνιστεί ως εξτρέμ και στο «10» είδαμε τον Τζούριτσιτς.

Φυσικά απόντες ήταν και οι διεθνής ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο EURO με ειδική άδεια λόγω των υποχρεώσεων τους (Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς) , όπως και ο Φώτης Ιωαννίδης που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον ώμο και δεν έχει ακολουθήσει την ομάδα στην Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα ως κεντρικούς αμυντικούς τον Σένκεφελντ και τον Γεντβάι, με τον Αράο να παίζει ως αμυντικό χαφ, δηλαδή την φυσική του θέση, για την οποία υπολογίζεται την ερχόμενη σεζόν (και όχι ως στόπερ). Αυτό όμως δεν διατηρήθηκε για πολύ, γιατί ο Βραζιλιάνος τοποθετήθηκε ως στόπερ στο 23ο λεπτό, όταν έγινε cooling break και ο Ζέκα πέρασε στη θέση του Γεντβάι, που ένιωσε ενοχλήσεις . Αντίθετα, ο Κώτσιρας αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, λόγω της έλλειψης ποδοσφαιριστή, που υπάρχει, στην εν λόγω θέση.

Η αλήθεια είναι πως ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έμεινε σε πολύ χαμηλό ρυθμό στο τόσο στο πρώτο, όσο και το δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά ατομικά λάθη, από τα οποία το «τριφύλλι» έχανε την κατοχή. Από το cooling break και ύστερα (23’), η ομάδα του Αλόνσο ανέβασε ρυθμό και πρέσαρε μαζικά, με μεγαλύτερη συνέπεια. Ο Λοντίγκιν, στο κλείσιμο του ημιχρόνου είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις και τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του, ενώ παράλληλα επιθετικά η ομάδα δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Το δεύτερο 45λεπτο κυμάνθηκε σε παρόμοια πλαίσια με αυτό του πρώτου μισού, με τον ρυθμό να πέφτει ακόμα περισσότερο. Οι μοναδικές ευκαιρίες για το σύνολο του Αλόνσο προήρθαν από τους Γερεμέγεφ και Τσοκάι, οι οποίοι και στις δύο περιπτώσεις επιχείρησαν ένα σουτ μέσα από την περιοχή, στο 33’ και το 81’ αντίστοιχα. Το σουτ του Σουηδού σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη δεύτερη φάση ο γκολκίπερ απέκρουσε.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, αλλά ούτε και δέχτηκε γκολ, όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα ετοιμότητας που θέλει, με τις απουσίες να είναι πολλές ακόμη και να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Με μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν και κενά που υπάρχουν είναι λογικό να υπάρχει αυτή η εικόνα. Σημείο που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως στο ανασταλτικό κομμάτι η ομάδα αντιμετώπισε θέματα, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος έσπαγε το πρέσινγκ και στο αμυντικό τρανζίσιον χρειάζεται να εστιάσει.

Αν μπορούμε να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό για φιλικό με την Πάφο, είναι «άγευστο», καθώς οι «πράσινοι» δεν αποκόμισαν ιδιαίτερα συμπεράσματα ούτε από αυτό το παιχνίδι. Ας επαναλάβουμε πως δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα από τα παιχνίδια της προετοιμασίας και λόγος πραγματοποίησης τους, είναι μονάχα για προπονητικές δοκιμές.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Γεντβάι (23’ Ζέκα), Σένκεφελντ (69’ Κάτρης), Κώτσιρας (46’ Φικάι), Αράο (69’ Τσοκάι), Βιλένα (69’ Τσοκάι), Τζούριτσιτς (69’ Μπρέγκου), Λημνιός (46’ Ρούμπεν Πέρεθ), Μαντσίνι (69’ Νίκας), Γερεμέγεφ (69’ Νταμπίζας)

*Υπενθυμίζουμε πως το επόμενο φιλικό της ομάδας δεν θα είναι κόντρα στην Γκόρνικ, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά απέναντι στην Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0