Football Talk

«Σίριαλ» που θυμίζει… Ελ Αραμπί: Θα ακολουθήσει ο Ελ Κααμπί το ίδιο μονοπάτι στον Ολυμπιακό; (video)

«Σίριαλ» που θυμίζει… Ελ Αραμπί: Θα ακολουθήσει ο Ελ Κααμπί το ίδιο μονοπάτι στον Ολυμπιακό; (video)

Είναι το θέμα του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Η ανανέωση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί «καίει» τους Πειραιώτες. Οι «μνηστήρες» είναι πολλοί και η υπόθεση εξελίσσεται σε… σίριαλ! Κάτι που θυμίζει μία αντίστοιχη υπόθεση. Εκείνη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Οι ομοιότητες είναι ήδη πολλές. Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχουν αφήσει το όνομά τους στην «ερυθρόλευκη» ιστορία, για διαφορετικούς λόγους. Οι δύο Μαροκινοί όμως, μοιράζονται και κάτι ακόμα. Το… σίριαλ στις ανανεώσεις των συμβολαίων τους!

Ο άνθρωπος που χάρισε με το γκολ του το Europa Conference League στον Ολυμπιακό, όπως είναι λογικό, έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλά βλέμματα, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλωστε, η σεζόν που πραγματοποίησε ήταν… διαστημική! Επομένως, το μέλλον του παραμένει ακόμα αβέβαιο!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Στην περίπτωση του πρώτου, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ελ Αραμπί έναν «killer» δίχως προηγούμενο. Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποχαιρετά το λιμάνι, όμως στο διάστημα που παρέμεινε, μετατράπηκε σε έναν εκ των θρύλων των Πειραιωτών!

Μέσα σε πέντε χρόνια, ο Ελ Αραμπί κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο και φυσικά, το Europa Conference League! Συνολικά, αγωνίστηκε σε 225 παιχνίδια, μετρώντας 94 γκολ και 25 ασίστ. Κάποια εκ των οποίων παραμένουν ακόμα αλησμόνητα, όπως το «χρυσό» τέρμα που σημείωσε μέσα στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ!

Επιστρέφοντας μερικά χρόνια πίσω, στο καλοκαίρι του 2022, θα συνειδητοποιήσουμε πως η -τελευταία- ανανέωση του συμβολαίου του με τους «ερυθρόλευκους», χρειάστηκε κάποια… επεισόδια.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, είχαν εμφανιστεί αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονταν. Λογικό, εάν αναλογιστούμε πως επρόκειτο για έναν φορ, που το γκολ κυλά στο… αίμα του. Από την Έλτσε μέχρι και συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, ο Ελ Αραμπί κρατούσε στα χέρια του αρκετές επιλογές.

Στο φινάλε ωστόσο, τα πάντα βάφτηκαν… ερυθρόλευκα! Ο Μαροκινός ήθελε να παραμείνει στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός έδειξε πως επιθυμούσε διακαώς να τον διατηρήσει και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

Και ως γνωστόν, η ιστορία… επαναλαμβάνεται, έστω και με διαφορετικά πρόσωπα! Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Ελ Κααμπί. Με 33 γκολ σε 50 συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει πηγή έλξης για κάθε ομάδα.

Η Φενέρμπαχτσε είναι ο τελευταίος… πειρασμός που βγήκε στην επιφάνεια και σίγουρα όχι ο τελευταίος. Υπενθυμίζουμε, πως ήδη φημολογείται ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι Άραβες, αλλά και η Μπολόνια. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός το παλεύει.

Όπως αναφέρεται, έχει προσφέρει στον Μαροκινό επιθετικό συμβόλαιο, με αρκετά βελτιωμένες αποδοχές, που φτάνουν στα 2.3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Ενώ προβλέπονται και κάποια μπόνους επίτευξης στόχων.

Προς το παρόν, το σίριαλ καλά κρατεί. Σαν σε… επανάληψη του επεισοδίου προ διετίας. Με διαφορετικούς όρους φυσικά, αλλά και πρωταγωνιστές. Θα έχει άραγε την ίδια κατάληξη;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0