Football Talk

Φουλ της πίεσης στην Αυστρία και ο leader της ανασταλτικής δουλειάς στον Παναθηναϊκό!

Φουλ της πίεσης στην Αυστρία και ο leader της ανασταλτικής δουλειάς στον Παναθηναϊκό!

Οι πρώτες προπονήσεις στην Αυστρία για τον Παναθηναϊκό, περιείχαν πολλή πίεση και προπόνηση σε αυτή, όπως επίσης και επικέντρωση στο αμυντικό κομμάτι, με τον άμεσο συνεργάτη του Αλόνσο, Ντιέγκο Γκαμπριέλ Ραϊμόντι, να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο «έργο»!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός από το Σάββατο (22/6) βρίσκεται στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας για να πραγματοποιήσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, για την νέα σεζόν. Εκεί ο Αλόνσο μαζί με το επιτελείο του (!) θα δώσουν την ταυτότητα που επιθυμούν να αγωνιστεί η ομάδα την νέα χρονιά.

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή (23/6), ενώ από την αποστολή απουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο EURO (Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ), αλλά και οι Έλληνες διεθνείς (Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Κώτσιρας, Λημνιός), οι οποίοι αναμένεται να ενταχθούν στο σύνολο του Παναθηναϊκού τις επόμενες ημέρες.

Πίεση από την πρώτη μέρα

Τα δεδομένα της φιλοσοφίας του Ντιέγκο Αλόνσο, τα ανέφερε και ο ίδιος κατά την παρουσίαση του στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν ακριβώς δύο εβδομάδες στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας: Πίεση ψηλά, ένταση, κάθετο ποδόσφαιρο.

Η πίεση (η οποίος αναφέρθηκε πάντα πρώτη από τον Ουρουγουανό τεχνικό στην παρουσίαση του) είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που θέλει να έχει η ομάδα του και από την πρώτη προπόνηση της Δευτέρας (24/6) στο Σλάντμινγκ, αφοσιώθηκε σε αυτήν. Παιχνίδι με την μπάλα, με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε δύο υποομάδες εκεί που δουλεύθηκε η πίεση και η ένταση σε μεγάλο βαθμό, σε συνδυασμό με τακτική.

Το είχαμε αναφέρει όταν… γνωρίσαμε τον Αλόνσο, πως η φιλοσοφία του θα έρθει να αλλάξει ριζικά την ομάδα και σίγουρα αυτό που θα δούμε την νέα χρονιά, δεν θα έχει σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η ένταση που θα βάλει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, θα τον κάνει να ξεκινάει από την αρχή των αναμετρήσεων με… φουλ τα γκάζια. Τα αποτελέσματα φυσικά, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν θα τα δούμε μετά την προετοιμασία, καθώς μια ομάδα για να αλλάξει την φιλοσοφία της χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Η προπόνηση των αμυντικών και ο Ραϊμόντι

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην πρώτη προπόνηση με μπάλα στην Αυστρία, το τεχνικό team, δούλεψε την αγαπημένη διάταξη του Αλόνσο, το 4-2-3-1. Αναφέρεται, διότι είναι πολύ πιθανό να το χρησιμοποιεί κατά κόρον στους αγώνες της σεζόν 2024-25.

Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο από αυτά που συμβαίνουν στην Αυστρία είναι σχετικά με την συμβολή που έχει στην ομάδα ο βοηθός του Αλόνσο, Ντιέγκο Γκαμπριέλ Ραϊμόντι, που είναι και ο άμεσος συνεργάτης του. Ο 47χρονος τεχνικός από την Αργεντινή, είναι αυτός που ολοκλήρωσε την προπόνηση της Δευτέρας και μάλιστα επικεντρώθηκε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας.

0bc9a1b1-4190-4acb-a253-c16b9ef882ad.jpg

Πιο συγκεκριμένα, για περισσότερο από 20 λεπτά δούλεψε με τους αμυντικούς της ομάδας το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ο Ραϊμόντι έδωσε έμφαση σε όλες τις ασκήσεις που έκανε με τους παίκτες και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικός προς τους παίκτες. Εννοείται πως ακόμα και σε αυτές τις ασκήσεις υπήρχε το σημείο στο οποίο εξήγησε ποιες είναι οι φάσεις στις οποίες θα πρέπει να ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να συμβάλλουν στην πίεση.

Ο Αργεντινός τεχνικός, όπως είναι αντιληπτό, θα είναι αυτός που θα έχει υπό την επίβλεψη του την βασική προπόνηση των παικτών και θα αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι στην αμυντική λειτουργεία γενικότερα της ομάδας.

Είναι ακόμα νωρίς για να λέμε πολλά, οπότε ας αναμένουμε να δούμε και τις πρώτες εικόνες από αυτό που θα παρουσιάσει το τεχνικό επιτελείο και τις δοκιμές που θα θέλει να κάνει στις φιλικές αναμετρήσεις. Όχι, δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά θα πάρουμε μια γεύση από αυτά που έχει στο μυαλό του ο Ουρουγουανός και το επιτελείο του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0