Football Talk

Ρουμανία, ανάμεσα σε δύο εποχές: Από την υπέρβαση... της χιλιετίας στο Βέλγιο, στο «πάμε σαν άλλοτε» στην Γερμανία! (video)

Ρουμανία, ανάμεσα σε δύο εποχές: Από την υπέρβαση... της χιλιετίας στο Βέλγιο, στο «πάμε σαν άλλοτε» στην Γερμανία! (video)

Η ομάδα του Έντουαρτ Ιορντανέσκου, προκρίθηκε ως πρώτη μεταξύ… ισόβαθμων, «ισοφαρίζει» την ιστορική επιτυχία του 2000 και φιλοδοξεί να γίνει… «χρυσή» γενιά!

Στην 5η παρουσία τους σε EURO οι «τρικολόρ» προκρίνονται για δεύτερη φορά μετά το 2000 και για πρώτη ως… πρώτοι! Απέναντί τους στην επόμενη φάση θα βρουν την Ολλανδία. Οι πιθανότητες παράτασης της διαμονής στη Γερμανία ήταν σαφώς ρεαλιστικές μετά τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ουκρανία (17/06, 3-0). Αυτή η εντυπωσιακή πρεμιέρα ήταν σαφώς ένας πρόωρος... οιωνός επιτυχίας, αφού επρόκειτο για την πρώτη της νίκη την 1η αγωνιστική και συνολικά μόλις τη δεύτερη στο θεσμό.



Γυρνώντας πίσω το χρόνο, οι τέσσερις προηγηθείσες πρεμιέρες της (1984, 2000, 2008, 2016), αναλύονται κατά χρονολογική αντιστοιχία σε τρεις ισοπαλίες (1-1 με Ισπανία το 1984 και Γερμανία το 2000, 0-0 με Γαλλία το 2008) και μία ήττα (από την Γαλλία με 2-1). 

Στην… ποδοσφαιρική μνήμη ξεχωρίζει το πρώτο EURO της χιλιετίας στα γήπεδα της Ολλανδίας και  του… Βελγίου, όπου η τότε ομάδα του Έμεριχ Γένεϊ κατετάγη δεύτερη πίσω από την «απόλυτη» Πορτογαλία, χάρη στον θρίαμβο επί της Αγγλίας με τέρμα του Γκανέα στο 89΄, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Η παρουσία στα προημιτελικά, παρά την ήττα από την μετέπειτα φιναλίστ Ιταλία (0-2), αποτελεί και την καλύτερη πορεία μέχρι την… επόμενη, ίσως δηλαδή φέτος!




Με πυξίδα την αυγή του αιώνα, η Ρουμανία διψά για να δημιουργήσει το δικό της ποδοσφαιρικό φως. Ήδη μία επιτυχία επετεύχθη και μάλιστα νωρίς. Γι’ αυτό και η πρόκριση συνεπάγεται άγνοιας κινδύνου. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, απαιτούν τα όνειρα και οι υπερβάσεις... 


Νικόλας Κανελλόπουλος


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0