Football Talk

«Σούπερ Γιόβιτς, ο σωτήρας της Σερβίας στο φινάλε»: Ματς θρίλερ (1-1) και η Σλοβενία μένει με το… παράπονο (video)

«Σούπερ Γιόβιτς, ο σωτήρας της Σερβίας στο φινάλε»: Ματς θρίλερ (1-1) και η Σλοβενία μένει με το… παράπονο (video)

Η Σερβία δεν δέχθηκε να… λυγίσει, πάλεψε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Ο Γιόβιτς ήρθε ως «από μηχανής θεός» και ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα, «πληγώνοντας» την απρόσεκτη άμυνα της Σλοβενία (20/06, 1-1).

Η Σλοβενία έδειχνε πως θα «κλειδώσει» το τρίποντο με την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2024, να είναι σχεδόν δεδομένη. Όμως ο Γιόβιτς και η… παρέα του είχαν άλλη άποψη.

Ο Σέρβος επιθετικός με κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρισε έναν «ολόχρυσο» βαθμό στην χώρα του και την κρατάει ζωντανή για την συνέχεια του τουρνουά (20/06, 1-1).

Εικόνα

Δυνατά ξεκίνησε στο παιχνίδι η Σλοβενία, με τον Τσέριν να δοκιμάζει από μακριά το πόδι και τον Ραΐκοβιτς να αποκρούει στο 3ο λεπτό.

Ο Σπόραρ στο 8’ πάσαρε στον ερχόμενο Μλάκαρ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ από πλάγια θέση.

Ο Μλαντένοβιτς με σέντρα βρήκε τον Βλάχοββιτς στην καρδιά της περιοχής της Σλοβενίας, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ, στο 27ο λεπτό.

Φοβερή διπλή χαμένη ευκαιρία, από πλευράς Σλοβενίας στο 38ο λεπτό. Πρώτα ο Έλσνικ, στόχευσε το αριστερό δοκάρι του Ραΐκοβιτς και στην επαναφορά, ο Σέκσο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, η Σερβία απείλησε. Ο Τάντιτς έβγαλε τον Μίτροβιτς πρόσωπο με τον Όμπλακ, αλλά ο Σλοβένος κίπερ τον σταμάτησε εντυπωσιακά, στο 47ο λεπτό.

Ο Σέσκο απάντησε στην ευκαιρία του Μίτρβιτς με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ στο 58ο λεπτό, το οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ραΐκοβιτς.

Οι Σλοβένοι βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, μετά από μία άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεση. Ο Έλσικ σέντραρε από τα αριστερά και ο Κάρνιτσνικ με ένα κοντινό πλασέ, έκανε το 1-0 στο 69ο λεπτό.

Κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Σερβία στο 72’. Ο Μίτροβιτς με γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αφού όμως αυτή πρώτα κόντραρε στο σώμα του σκόρερ Κάρνιτσνικ.

«Θρίλερ» στο φινάλε με τον Γιόβιτς στο 90+5’ να νικάει τους πάντες στο αέρα και να σκοράρει με κεφαλιά, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Σέρβους στις κερκίδες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Ο επιθετικός της Μίλαν διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβενία (Μ. Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Μλάκαρ, Έλσνικ, Σπόραρ, Σέσκο.

Σερβία (Ν. Στόικοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Ίλιτς, Λούκιτς, Μλαντένοβιτς, Τάντιτς, Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0