Football Talk

«Λύγισε» και ο Ζλάταν στο… εθνικό του αντίο! (video)

«Λύγισε» και ο Ζλάταν στο… εθνικό του αντίο! (video)

Η Σουηδία τίμησε τον εθνικό της «ήρωα», Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, χαρίζοντάς του δεύτερο... last dance μέσα σ’ ένα χρόνο.

Πέρυσι τέτοια εποχή, τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποθεώθηκε στο Σαν Σίρο κατά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Ένα χρόνο αργότερα, ανάλογες στιγμές δόξας τού επεφύλασσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, μετά το φιλικό με τη Σερβία.

Αγώνας και αποτέλεσμα – ήττα με 3 – 0 από την Σερβία (με τον «δικό μας» Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μοιράζει ασίστ στο 18΄ως βασικός στον Μιλίνκβιτς - Σάβιτσ) – προφανώς πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς το standing ovation προς έναν από τους πιο χαρισματικούς «μάγους» της μπάλας επισκίασε τα πάντα. Ήταν αυτή η αυτοαναφορικότητα και η κατάχρηση αυτής, που σου έδινε την εντύπωση πως η αποχώρησή του δεν θα ερχόταν ποτέ· ο χρόνος όμως δεν κάνει διακρίσεις.

Το προβληματικό γόνατο απαγόρευσε ενδεχόμενη εμφάνιση για 123η και τελευταία φορά, αλλά αυτό δεν αλλοίωσε την συγκίνηση όλων στο Φριέντς  Αρένα – ακόμη και του ίδιου, όπως ακριβώς έγινε προ ενός έτους στο Μιλάνο. Τελευταία του διεθνή παρουσία στο αρχικό σχήμα προ τριετίας σχεδόν (11/11/21) και συμμετοχή επίσημη εν γένει προ ενός και κάτι παραπάνω έτους (24/03/23). «Zlatan ole, ole, ole, ole,» και η αναφώνηση του ονόματός του υπό τους ήχους του «Go West» των Pet Shop Boys κυριάρχησαν και οι 46.956 θεατές απόλαυσαν το αφιέρωμα με τα 62 διεθνή γκολ και τις καλύτερες στιγμές του, στις οποίες φυσικά συγκαταλέγονται τα δύο αριστουργήματα του: το τακουνάκι εναντίον της Ιταλίας στο EURO 2004 και το ασύλληπτο ψαλιδάκι… από το σπίτι του στο φιλικό με την Αγγλία το 2012. Εννοείται πως ξεχωρίζουν.

«Κι εμένα μου έλειψες», αποκρίθηκε, αναφερόμενος στην «επίσημη αγαπημένη» του· δεν διακρίθηκαν μαζί, αλλά ταξίδεψαν παρέα και αυτό είναι που μετράει στο τέλος της μέρας. Και της καριέρας… Οι φίλαθλοι (στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις ήταν 7.766 λιγότεροι από το φιλικό του Σαββάτου) μάρτυρες  σ’ ένα φόρο τιμής για μια κληρονομία μεγαλειώδη και γεμάτη από τίτλους, διακρίσεις, εντυπωσιακά γκολ και… καθόλου ταπεινότητα. Αυτό το mindset όμως τον έκανε σπουδαίο. Ζλάταν, «Tack for zhowen!». «Ευχαριστούμε για το σόου!» 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0