Football Talk

«Βασίλισσα» της Ευρώπης ξανά: Το αδιανόητο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης που… διέλυσε και την Ντόρτμουντ (video)

«Βασίλισσα» της Ευρώπης ξανά: Το αδιανόητο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης που… διέλυσε και την Ντόρτμουντ (video)

Λίγο χώρο ακόμη, θα πρέπει να βρει η Ρεάλ στην τροπαιοθήκη της πίσω στη Μαδρίτη, για να μπορέσει να χωρέσει το 15ο τρόπαιο του Champions League. Η «Βασίλισσα» δεν χάνει τελικούς, κάτι που έγινε πλήρως κατανοητό, για άλλη μία φορά, με το φετινό της «θύμα» να ακούει στο όνομα Ντόρτμουντ.

Για άλλη μία φορά, σε άλλον έναν τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε πως είναι πραγματικά η «Βασίλισσα» της Ευρώπης. Δεν έχει καμία σημασία αν παίζει καλά, μέτρια ή χάλια, σε τέτοιους αγώνες το «βάρος» της φανέλας της Ρεάλ είναι...ασήκωτο. Το «κοντέρ» πλέον μετράει 15 Champions League και Κύπελλα Πρωταθλητριών, με το ερώτημα να παραμένει το ίδιο. Πότε και πού θα σταματήσει αυτό το νούμερο να αυξάνεται; Μάλλον ποτέ.

Στο Γουέμπλεϊ  φιλοξενήθηκε ο φετινός τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσα στο φαβορί, την Ρεάλ Μαδρίτης και την απόλυτη «σταχτοπούτα», Ντόρτμουντ. Ας μην λέμε ψέματα, ολόκληρο το ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό του πλανήτη, ήθελε να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο οι Βεστφαλοί. Τόσο για την ομάδα, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στους ουδέτερους, όσο και για τον Μάρκο Ρόις, όπου και έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η Ρεάλ όμως ούτε επηρεάστηκε, ούτε «συγκινήθηκε» από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έκανε για άλλη μία φορά, αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον οποιοδήποτε, να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης και να στέφεται πρωταθλήτρια (01/06, 2-0).

Άλλωστε με το που πήρε την πρόκριση στον τελικό, είχε απευθείας και τον πρώτο λόγο, όχι διότι απέναντι της θα έβρισκε την, θεωρητικά πάντα, πιο αδύναμη Ντόρτμουντ, αλλά εξαιτίας του… άχαστου σερί που έχει, στην σπουδαιότερη «σκηνή» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Από το 1992 και την εποχή που το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μετονομάστηκε σε Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει εννέα συμμετοχές σε τελικό (μαζί με τη φετινή) και δεν έχει φύγει ποτέ με το αργυρό μετάλλιο.

Η «Βασίλισσα» έχει κάνει το 9/9 και το ράφι με τα τρόπαια στη Μαδρίτη έχει… ξεχαρβαλώσει από το βάρος.

Για να βρούμε χαμένο τελικό των «μερένχες», πρέπει να γυρίσουμε πολλές σελίδες πίσω στο ημερολόγιο. Το (πολύ) μακρινό 1981, η Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι, «έκοψε» για τελευταία φορά την Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, χάρη στο ένα και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που είχε πετύχει ο Άλαν Κένεντι (1-0, 27/05/1981).

Η «Βασίλισσα» έχει συνολικά άλλους δύο χαμένους τελικούς, στη δεκαετία του ’60. Έναν απέναντι στην τρομακτική Μπενφίκα του Εουσέμπιο (5-3, 02/05/1962) και έναν επί της Ίντερ (3-1, 27/05/1964).

Αυτά είναι τα μοναδικά «αγκάθια» που θα βρει κανείς στα 122 χρόνια ιστορίας του κλαμπ, στο κορυφαία ευρωπαϊκό επίπεδο.

GPBC7CgW0AAR4Sb.jpg

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά με 15 νικηφόρους τελικούς στους συνολικά 18, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. 

Ο Τόνι Κρος βάζει «τελεία» στην καριέρα του. Ο Γερμανός φόρεσε για τελευταία φορά τα λευκά της «Βασίλισσας», έβγαλε την ασίστ για το 1-0 και τέλος «αποχαιρέτησε» τους Μαδριλένους με άλλη μία κούπα στα χέρια του. Και όχι οποιαδήποτε κούπα, αλλά αυτή του Champions League. Ένα σπουδαίο φινάλε, για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0