Football Talk

Ποια ήταν η κίνηση του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό; Τα οκτώ εκατομμύρια που έγιναν... τέσσερα για τον Έσε!

Ποια ήταν η κίνηση του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό; Τα οκτώ εκατομμύρια που έγιναν... τέσσερα για τον Έσε!

Σαντιάγκο Έσε. Κόστιζε πέρυσι τον Ιούνιο οκτώ εκατομμύρια. Και δύο μήνες μετά, ο Ολυμπιακός τον αγόρασε με τα… μισά. Ο Μιγκέλ Κορδόν ήξερε. Και η απόλυτη δικαίωση είναι γεγονός!

Προφανώς και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο άνθρωπος που άλλαξε ριζικά τον Ολυμπιακό. Ουδείς φανταζόταν πως θα συνέβαιναν όλα αυτά, πριν από μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια, πριν από την πρόσληψή του.

Τότε που είχε αποχωρήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αυτός αντικαταστάθηκε από τον Κάρλος Καρβαλιάλ, και ο δεύτερος αποχώρησε λίαν συντόμως. Η λογική έλεγε πως η χρονιά πηγαίνει… χαμένη. Ο Ολυμπιακός δεν διεκδικούσε πρωτάθλημα, είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο Ελλάδος. Και όταν κάτι βαίνει λανθασμένα, δύσκολα αλλάζει κατά τη διάρκεια μίας σεζόν.

Εκεί ακριβώς, μπαίνει στην εξίσωση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ήρθε, προφανώς και κατακρίθηκε στην αρχή, διότι… ζούμε στην Ελλάδα, αλλά γρήγορα κατάφερε να αποδείξει πως πρώτα πρέπει να δούμε το έργο του, και εν συνεχεία να κρίνουμε τον ίδιο και τη φιλοσοφία του. Κέρδισε χρόνο, άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και στις 30 Μαΐου του 2024, είναι και πάλι πρωταθλητής. Πήρε ευρωπαϊκό τίτλο, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, και θα είναι για πάντα ο άνθρωπος που καθοδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στην εν λόγω τεράστια επιτυχία.

Πρέπει τώρα να σταθούμε σε πρόσωπα; Δεν φαντάζει σοφό. Να πούμε για τον Κάρμο; Να πούμε για τον Τσικίνιο και τον Όρτα; Να αναφερθούμε ξεχωριστά στον Ιμπόρα και τον Γιόβετιτς; Να ξεχωρίσουμε τον Ελ Κααμπί και τα ρεκόρ που κατέρριψε, τα οποία είναι αναρίθμητα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο;

Προφανώς και αν διακρίνουμε έναν, θα αδικήσουμε τους υπόλοιπους. Αλλά ας το κάνουμε. Είναι τέτοια η ημέρα που θα μας το συγχωρήσετε. Πόσω δε μάλλον, από την στιγμή που θα συμφωνήσουμε όλοι. Αναφερόμαστε στον Σαντιάγκο Έσε. Δεν θα πούμε πολλά. Ούτε για τα ατελείωτα τρεξίματά του, ούτε για την αυταπάρνηση και το πάθος του, ούτε για την ασίστ που καταγράφει στο «παρθενικό», ελληνικό γκολ, σε ευρωπαϊκό τελικό.

Θα θυμίσουμε απλώς τι ακριβώς έλεγε ο Fabrizio Romano, τον Ιούνιο του 2023. Τότε που ο Έσε έκλεινε στην Άντερλεχτ με 8 εκατομμύρια, αλλά κάτι «χάλασε». Και επειδή αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, λίγοι μπορούν να τα αντιληφθούν άμεσα και να επωφεληθούν από αυτά. Τον λένε Μιγκέλ Κορδόν. Αυτός μπορεί. Αυτός το απέδειξε. Πότε; Όταν πήρε τον εκπληκτικό αυτόν ποδοσφαιριστή, μόλις με τέσσερα εκατομμύρια, δύο μήνες αργότερα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0