Football Talk

Τα «παιδιά» και οι άνδρες του Ολυμπιακού σε double θριάμβων, που θα... ζήλευαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα! (video)

Τα «παιδιά» και οι άνδρες του Ολυμπιακού σε double θριάμβων, που θα... ζήλευαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα! (video)

Από τους Νέους και το «όνειρο» του Youth League, στην... κοσμογονία που έφερε η πρώτη ομάδα με το Conference! O Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που συνδυάζει την κατάκτηση των δύο αυτών τροπαίων.

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια ακόμα σπουδαία στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μέσα στην έντονη συναισθηματική του φόρτιση, φρόντισε να υπενθυμίσει και τον άθλο της ομάδας Νέων, που σήκωσε το τρόπαιο του Youth League, ανοίγοντας τον... χορό των ευρωπαϊκών τίτλων για τον Ολυμπιακό και δείχνοντας πως ακόμα κι ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.


Ο συνδυασμός της κατάκτησης του Youth League με έναν ευρωπαϊκό τίτλο, είναι πρωτοφανής, από τη σεζόν 2013-14, που υφίσταται η συγκεκριμένη διοργάνωση για τους Νέους.

Μάλιστα, πολλοί εκ των συλλόγων που έχουν κατακτήσει το Youth League, αποτελούν μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

Σεζόν

Champions League

Europa League

Conference  League

Youth League

2013-14

Ρεάλ Μ.

Σεβίλλη

-

Μπαρτσελόνα

2014-15

Μπαρτσελόνα

Σεβίλλη

-

Τσέλσι

2015-16

Ρεάλ Μ.

Σεβίλλη

-

Τσέλσι

2016-17

Ρεάλ Μ.

Μ. Γιουνάιτεντ

-

Σάλτσμπουργκ

2017-18

Ρεάλ Μ.

Ατλέτικο Μαδρίτης

-

Μπαρτσελόνα

2018-19

Λίβερπουλ

Τσέλσι

-

Πόρτο

2019-20

Μπάγερν

Σεβίλλη

-

Ρεάλ Μαδρίτης

2020-21

Τσέλσι

Βιγιαρεάλ

-

-

2021-22

Ρεάλ Μ.

Άιντραχτ Φρ.

Ρόμα

Μπενφίκα

2022-23

Μάντσεστερ Σίτι

Σεβίλλη

Γουέστ Χαμ

Άλκμααρ

2023-24

-

Αταλάντα

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός


Όταν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού ζούσαν τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής τους (μέχρι τις επόμενες), οι «μεγάλοι» ετοιμάζονταν να αντιμετωπίσουν ένα εμπόδιο που έμοιαζε πολύ υψηλό, αυτό της Άστον Βίλα.

Δεν αποκλείεται η επιτυχία εκείνη των «παιδιών» του Ολυμπιακού, με την ψυχολογική ώθηση και την αύρα που έφερε στον σύλλογο και στον κόσμο του, να ενίσχυσε την «πείνα», αλλά και την πίστη των παικτών της πρώτης ομάδας.

Όπως και να ‘χει, η ιστορία γράφτηκε, και εκείνη η υπέρβαση των μικρών των «ερυθολεύκων», αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε, μόνο την αρχή για το φετινό παραμύθι του ποδοσφαιρικού τμήματος.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0