Football Talk

«Δύο 90λεπτα για το όνειρο»: ΠΑΟΚ και Άρης θέλουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε… μεθυσμένη πολιτεία! (video)

«Δύο 90λεπτα για το όνειρο»: ΠΑΟΚ και Άρης θέλουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε… μεθυσμένη πολιτεία! (video)

Η συμπρωτεύουσα ετοιμάζεται να ζήσει μοναδικές στιγμές. Άρης και ΠΑΟΚ είναι μία… ανάσα από την κατάκτηση και των δύο εγχώριων τίτλων. Αν και εφόσον τα δύο «θηρία» της Θεσσαλονίκης τα καταφέρουν, η πόλη θα «πλημμυρίσει» από τους πανηγυρισμούς και θα μας ταξιδέψει όλους μισό αιώνα πίσω, τότε που ο «Βασιλιάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο Βασίλης Χατζηπαναγής.

Αν έπρεπε να βρούμε μία λέξη για να περιγράψει τη φετινή χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η λέξη «παράνοια» ίσως και να ήταν η πιο κατάλληλη. Άλλωστε στο ξεκίνημα της σεζόν ποιος πίστευε πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε μέχρι τέλους στο Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα και ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος;

Τα κατορθώματα του Ολυμπιακού έχουν ήδη… χιλιογραφεί και μέχρι να έρθει η ώρα του ιστορικού τελικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, αξίζει να δοθεί περισσότερη προσοχή στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται κοντά στο να ζήση στιγμές, που θα μας γυρίσουν περίπου μισό αιώνα πίσω.

ipiccy_image_-_2024-05-16T201419.300.jpg

Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πραγματοποιεί τρομερό «finish» στα Play Offs της Stoiximan Super League, ο τίτλος του πρωταθλητή, βρίσκεται πλέον αποκλείστηκα στα δικά του χέρια και με ένα «τρίποντο» την τελευταία αγωνιστική, θα μπορέσει να σφραγίσει, ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώ μάλιστα, όπως έχει πει και ο Λουτσέσκου πολλάκις, όταν κανείς δεν τους υπολόγιζε.

Στη «κίτρινη» πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο Άρης έχει μπροστά του μία «μυθική» ευκαιρία για να κατακτήσει έναν τίτλο μετά από 54 ολόκληρα χρόνια, καθώς έχει «κλειδώσει» την θέση του στον, επεισοδιακό όπως πάντα, τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Στη συμπρωτεύουσα λοιπόν οι οπαδοί και των δύο ομάδων είναι έτοιμοι, κυριολεκτικά, για να βγουν στους δρόμους. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πανηγυρίσει έξαλλα, ένα τρόπαιο που θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στην ιστορία του εκάστοτε συλλόγου. Για να γίνει όμως αυτό υπάρχουν στη μέση, δύο 90λεπτα που μπορεί να… καταστρέψουν αυτά τα «τρελά» όνειρα.

Οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να παίξουν σε ένα παιχνίδι, ολόκληρο το πρωτάθλημα και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το ματς αυτό, να μην είναι απλώς απέναντι στον Άρη, αλλά να είναι και μέσα στο Χαριλάου. Οι «κίτρινοι» δεν θέλουν ούτε στη σκέψη να επιτρέψουν στον… μισητό αντίπαλο, να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο «σπίτι» τους και αναμένουμε την Κυριακή (19/05) να δούμε έναν «πόλεμο», η ζωή σου ο θάνατος μου.

Το σημαντικό παιχνίδι όμως για τον Άρη δεν θα είναι αυτό. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, έχει επικεντρώσει όλη της την προσοχή, εδώ και μήνες, στην αναμέτρηση της χρονιάς, τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Η χρονιά των «πράσινων» καταρρέει και η κατάκτηση του Κυπέλλου θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να… σώσει τη σεζόν, όμως ο Άρης έχει στοχεύσει σε αυτό το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές του, θα «δαγκώνουν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο ματς μένουν ώστε η Θεσσαλονίκη να ζήσει μοναδικές στιγμές ευτυχίας. «Ασπρόμαυροι» και «κίτρινοι» στοχεύουν να πανηγυρίσουν αντιστοίχως πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα.

paok444.jpg

Βέβαια αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που και οι δύο εγχώριοι τίτλοι θα καταλήξουν στη συμπρωτεύουσα. Το μακρινό 1976 ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του, πάτησε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ο Ηρακλής κατέκτησε τον έναν και μοναδικό του τίτλο μέχρι και σήμερα.

Εκείνος ο τελικός του Κυπέλλου έχει μείνει στα χρονικά του θεσμού, για το εντυπωσιακό 4-4, με το τρόπαιο να κρίνεται στα πέναλτι υπέρ του «Γηραιού» (6-5). Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, ο Βασίλης Χατζηπαναγής που σκόραρε δις απέναντι στον Ολυμπιακό, με μία εμφάνιση που ακόμη μνημονεύεται από τους οπαδούς της ομάδας και όχι μόνο…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0