Football Talk

«Αν δεν το σηκώσει τώρα, πότε»; Κι όμως, η φετινή Άρσεναλ ξεπέρασε σε νίκες τους Invincibles! (video)

«Αν δεν το σηκώσει τώρα, πότε»; Κι όμως, η φετινή Άρσεναλ ξεπέρασε σε νίκες τους Invincibles! (video)

Η Άρσεναλ διανύει μία πραγματικά ασύλληπτη σεζόν. Σπάει το… κοντέρ της κάνοντας άπαντες να πιστέψουν ότι φέτος ίσως είναι η χρονιά της. Μπορεί στο τέλος της ημέρας η Μάντσεστερ Σίτι να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι όσα κάνει η ομάδα του Αρτέτα είναι πράγματι… εντυπωσιακά;

Πέρυσι, η Άρσεναλ έχασε μέσα από τα χέρια της το πρωτάθλημα, καταρρέοντας στις τελευταίες αγωνιστικές, με την Μάντσεστερ Σίτι να την αφήνει πίσω της κατακτώντας εν τέλει το πρωτάθλημα. 

Οι «κανονιέρηδες» φέτος είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους και αυτό αποδεικνύουν με τις εμφανίσεις τους με το πέρας κάθε αγωνιστικής. Μία τέτοια εμφάνιση ήταν και αυτή της Κυριακής απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να φεύγει με το «διπλό» από το Ολντ Τράφορντ (12/05, 0-1).

Το γκολ του, υπερπολύτιμου μέσα στη σεζόνΛεάντρο Τροσάρ ήταν αρκετό για να της δώσει ακόμη μία νίκη και να την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 86 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Σίτι.

Η νίκη αυτή, πέρα από κομβική, είναι και ιστορική για την Άρσεναλ. Ο λόγος; Έφτασε τις 27 μέσα στη σεζόν, τις περισσότερες που έχει πάρει η ομάδα στην ιστορία της στην Premier League.

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό; Ότι ξεπέρασε την τρομερή ομάδα των Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ, της σεζόν 2003/2004, που είχε... σταματήσει στις 26 νίκες!

Αν κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς της φετινής εκδοχής της Άρσεναλ, διαπιστώνει γιατί είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο της πρωτάθλημα εδώ και μία 20ετία.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά μέσα στο 2024 σε σύνολο 17 αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα, στο Έμιρεϊτς από την Άστον Βίλα (14/04, 2-0). Ήρθαν ισόπαλοι με τη Σίτι στο Έτιχαντ (31/03, 0-0) και από και πέρα μόνο νίκες! Έχουν συγκεντρώσει 46 βαθμούς από τον Ιανουάριο και μετά και αισίως έφτασαν τους 86, πραγματοποιώντας έναν απίστευτο δεύτερο γύρο.

Ένα άλλο στοιχείο της φετινής «τρελής» κούρσας της ομάδας του Αρτέτα, είναι ότι η Άρσεναλ παρέμεινε αήττητη απέναντι στις υπόλοιπες του Big 6, με απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Δεν είναι μόνο τα επιθετικά της χαρίσματα, αλλά και η συμπαγέστατη άμυνα με μόλις 28 γκολ παθητικό που φυσικά την καθιστά την καλύτερη στην Premier League. Με το clean sheet στο Ολντ Τράφορντ έφτασε τα 11 εκτός έδρας και συνολικά τα 18 στο πρωτάθλημα.

Κι όμως, όλα αυτά ίσως να μην είναι αρκετά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Άρσεναλ, μπορεί να φτάσει τους 89 βαθμούς, εάν νικήσει την Έβερτον, στο τελευταίο ματς της σεζόν την επόμενη Κυριακή (19/05).

Ωστόσο, αυτό δεν της αρκεί. Χρειάζεται σίγουρα… στραβοπάτημα των «πολιτών» που έχουν δύο ματς να δώσουν, κόντρα σε Τότεναμ εκτός (14/05) και Γουέστ Χαμ εντός (19/05).

Μένει, λοιπόν, λιγότερο από μία εβδομάδα για να έχουμε πρωταθλητή στην Premier League. Είτε θα είναι η Άρσεναλ, είτε η Σίτι, το σίγουρο είναι ένα. Ότι η ομάδα του Αρτέτα διανύει ίσως την καλύτερή της σεζόν μέσα στον 21ο αιώνα, βάσει αριθμών, και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια;



Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0