Football Talk

Αταλάντα – Μαρσέιγ 3-0: Έκλεισε θέση στον τελικό του Europa League η «σταχτοπούτα» του Γκασπερίνι! (video)

Αταλάντα – Μαρσέιγ 3-0: Έκλεισε θέση στον τελικό του Europa League η «σταχτοπούτα» του Γκασπερίνι! (video)

Στο Δουβλίνο θα βρεθεί (22/05, 22:00) για να παίξει τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, η εκπληκτική Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, η οποία με τέρματα των Λούκμαν (30’), Ρουγκέρι (52’) και Τουρέ (90+5’) κατέβαλλε άνετα την αντίσταση της Μαρσέιγ (3-0) και ονειρεύεται ευρωπαϊκό τρόπαιο (Europa League)!

H ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχοντας εξασφαλίσει μία πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στο παιχνίδι της Μασσαλίας (02/05) υποδεχόταν στο Μπέργκαμο την Μαρσέιγ, η οποία στις εκτός έδρας ευρωπαϊκές εξορμήσεις της… συνήθως δεν κερδίζει, προκειμένου να κλειδώσει, με τη βοήθεια του κοινού της, την παρουσία της στον τελικό. Και η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση των «μπεργκαμάσκι» από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης επιβεβαίωνε ακριβώς αυτό. Το πόσο καλύτερα δηλαδή πατούσαν οι γηπεδούχοι στον αγωνιστικό χώρο και πόσο πιο πειστικοί ήταν έναντι των Γάλλων. Στο 30’ μάλιστα, η υπεροχή αυτή μετατράπηκε σε «χρυσό» προβάδισμα για τους Ιταλούς, χάρη σε υπέροχο τέρμα του Αντεμόλα Λούκμαν το οποίο προήλθε από ατομική ενέργεια του επιθετικού της Αταλάντα.

 

Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Οι Ιταλοί απλοποίησαν την υπόθεση νίκη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με σκόρερ τον Ρουγκέρι. Εκπληκτικό γκολ από τον Ιταλό φουλ μπακ της Αταλάντα, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Λούκμαν και «κεραυνοβόλησε» τον Λόπες για να «γράψει» το 2-0 στο 52’, θέτοντας στέρεες βάσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου.


Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, με την Μαρσέιγ και τον προπονητή της να περνούν στον αγωνιστικό χώρο επιθετικογενείς παίκτες και τον Ιταλό μετρονόμο, Γκασπερίνι να επιλέγει αντίθετα, να θωρακίσει το κέντρο του, προκειμένου να κλείσει τα περάσματα και να οχυρώσει την άμυνά του. Ακόμη κι έτσι όμως, οι «μπεργκαμάσκι» ήταν εκείνοι που έφτασαν στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος, με τον Ελ Μπιλάλ Τουρέ στις καθυστερήσεις (90+5’) ολοκληρώνοντας έναν σωστό ποδοσφαιρικό θρίαμβο.

Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τους παίκτες και τους φίλους της Αταλάντα, να ακούν το σφύριγμα της λήξης και να πανηγυρίζουν σαν... μικρά παιδιά για αυτή την παρθενική πρόκριση σε έναν ευρωπαϊκό τελικό! Τον πρώτο της ιστορίας τους.

Ραντεβού με την ιστορία στις 22 του μήνα (22:00), στο Δουβλίνο με τον έτερο φιναλίστ να προκύπτει από την μονομαχία μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Ρόμα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Αταλάντα (Τ. Π. Γκασπερίνι): Μούσο, Ντε Ρουν, Χίεν, Τζιμσίτι, Τζαπακόστα (77’ Χάτεμπορ), Κουπμάινερς, Έντερσον (56’ Σκαλβίνι), Ρουγκέρι, Ντε Κέτελαρε (62’ Πάσαλιτς), Λούκμαν (77’ Τουρέ), Σκαμάκα (56’ Μιράντσουκ).

Μαρσέιγ (Ζ. Λ. Γκασέ): Πάου Λόπες, Εμπεμπά (59’ Ουνάχι), Γκιγκό, Μπαλέρντι, Μερλίν (72’ Ενρίκε), Κλος (72’ Μπουμπανιά), Βερετού, Κοντογκμπιά, Αρίτ (84’ Κορέα), Εντιαγέ (59’ Σαρ), Ομπαμεγιάνγκ.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0