Football Talk

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ρόμα 2-2: «Χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις, έμεινε αήττητη και… πέταξε για τον τελικό του Europa League! (video)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ρόμα 2-2: «Χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις, έμεινε αήττητη και… πέταξε για τον τελικό του Europa League! (video)

Έχει καταντήσει γραφικό, αλλά είναι η πραγματικότητα! Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν χάνει φέτος και στον ημιτελικό με τη Ρόμα ισοφάρισε στο 97' (09/05, 2-2) και με το αποτέλεσμα αυτό πέρασε στον τελικό του Europa Leagueκυνηγώντας το φετινό τρεμπλ ακάθεκτη!

Με στόχο να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Europa League, η ασταμάτητη Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχθηκε τη Ρόμα, μία εβδομάδα μετά το 0-2 μέσα στο Ολίμπικο, όμως τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν τόσο απλά.

Το ξεκίνημα ήταν δυναμικό, οι δύο ομάδες έχαναν εκατέρωθεν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με τους Παλάσιος και Πελεγκρίνι. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και είχε δοκάρι στο 29’ με τον αρκετά δραστήριο Παλάσιος.

Ωστόσο, η Ρόμα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ, το οποίο την ξαναέβαλε στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Τα τράβηξε τον Αζμούν, ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση και ο Παρέδες ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 0-1 στο 43’. 


Οι «τζιαλορόσι» πίεσαν από την αρχή του δευτέρου μέρους και για δεύτερο γκολ, με τον Κριστάντε και Ελ Σαραουί να βρίσκουν απέναντί τους το… τείχος του Κόβαρ.

Ο Σβίλαρ κράτησε «ζωντανή» τη Ρόμα στο 59’ και είδε την ομάδα του να… ανταποδίδει. Η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο ματς μετά το χέρι του Χλόζεκ, ο Παρέδες ανέλαβε ξανά την εκτέλεση νικώντας τον Κόβαρ στο 66’.


Οι «ασπιρίνες» ανέβασαν ρυθμούς πιέζοντας και τελικά το γκολ με έναν μάλλον απροσδόκητο τρόπο. Ο εξαιρετικός σε όλο το ματς Σβίλαρ επιχείρησε μία άστοχη έξοδο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε και χτύπησε στο… πρόσωπο του Μαντσίνι που την έστειλε άθελά του στα δίχτυα για το 1-2. Δραματικά τα τελευταία λεπτά, με τη Ρόμα να μένει ψηλά ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά η Λεβερκούζεν όχι μόνο άντεξε, αλλά αρνήθηκε ξανά να χάσει! 


Ο Στάνισιτς στο 97' έκανε το 2-2 και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνεχίζει αήττητη την... τρελή της πορεία. Στον τελικό του Europa League θα βρει απέναντί της την Αταλάντα!

 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τσ. Αλόνσο): Κόβαρ, Φρίμπονγκ (90' Κοσουνού), Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ, Τζάκα, Παλάσιος, Αντλί, Χόφμαν (81' Βιρτς), Γκριμάλντο (91' Στάνισιτς), Χλόζεκ (74’)

Ρόμα (Ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Μαντσίνι, Σπινατσόλα (21’ Ζαλέφσκι), Εντικά, Ανχελίνο (80' Σμόλινγκ), Πελεγκρίνι (81' Έιμπραχαμ), Παρέδες, Κριστάντε, Αζμούν (72’ Μπόβε), Ελ Σαραουί, Λουκάκου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0