Football Talk

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «έπιασε» αρνητικό ρεκόρ 105 χρόνων: Μετά τη Λέστερ, η πρώτη με 100 γκολ παθητικό!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «έπιασε» αρνητικό ρεκόρ 105 χρόνων: Μετά τη Λέστερ, η πρώτη με 100 γκολ παθητικό!

Από το κακό στο… χειρότερο πηγαίνει η ήδη υποβιβασμένη στην Championship Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που αρνείται να σηκώσει κεφάλι και είναι έτοιμη να θέσει το δικό της αρνητικό… ρεκόρ στην κατηγορία!

Όταν πέρυσι την άνοιξη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδιζε την άνοδο στην Premier League, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τη χείριστη σεζόν θα ακολουθούσε φέτος.

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ έχει υποβιβαστεί μαθηματικά στην Championship με μία... φτωχή συγκομιδή μόλις 16 βαθμών, με τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και 26 ήττες!

Πιο πρόσφατη, αυτή απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ για την 36η αγωνιστική της Premier League. Παρότι η Σέφιλντ προηγήθηκε στο 17’, είδε την αντίπαλό της να γυρνάει το ματς στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 3-1.

Το τρίτο γκολ του Χάντσον-Οντόι στο 65’ ήταν… ιστορικό, με την κακή έννοια, για τις «λεπίδες». Ο λόγος; Η Σέφιλντ έγινε η πρώτη ομάδα που δέχεται σε μία σεζόν 100 γκολ για το πρωτάθλημα, σε σύνολο 38 αναμετρήσεων.

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει να γυρίσει πίσω… 105 χρόνια! Ήταν τη σεζόν 1908/1909, όταν η Λέστερ ολοκλήρωσε τότε τη χρονιά με 102 γκολ παθητικό!

Μάλιστα, κατά τη δεύτερη σεζόν της νεοϊδρυθείσας Premier League, η Σουίντον είχε επίσης δεχθεί 100 γκολ, αλλά σε 42 και όχι σε 38 ματς.

Με ακόμη δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο η Σέφιλντ να… σπάσει το ρεκόρ που κατέχει η Λέστερ από το 1909 θέτοντας το δικό της, σε μία εφιαλτική χρονιά για την ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0