Football Talk

Ένα… διαφορετικό EURO 2024: Το ρόστερ μεγαλώνει, 26 παίκτες στην αποστολή κάθε χώρας!

Ένα… διαφορετικό EURO 2024: Το ρόστερ μεγαλώνει, 26 παίκτες στην αποστολή κάθε χώρας!

H Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επικύρωσε την... αναμενόμενη αλλαγή στο ανώτατο όριο παικτών που μπορεί κάθε ομάδα να συμπεριλάβει στην αποστολή της στο Εuro 2024, πατώντας στα... χνάρια της FIFA.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 είδαμε την FIFA να επιτρέπει σε κάθε χώρα να συμπεριλάβει στην αποστολή της έως και 26 παίκτες, από 23 που ίσχυε έως και την προηγούμενη διοργάνωση.

Τώρα, η UEFA, θέλοντας να ακολουθήσει το παράδειγμά της, κάνει ακριβώς το ίδιο. Σύμφωνα με το BBC, η Εκτελεστική Επιτροπή του οργανισμού αποφάσισε πως η αλλαγή είναι ωφέλιμη.

Στο Euro 2021, οι ομάδες μπορούσαν να φέρουν τρεις επιπλέον παίκτες μαζί τους, χωρίς να φορούν την εμφάνισή τους, ενώ θα έπρεπε να παρακολουθούν τον αγώνα από τις κερκίδες. Αυτό συνέβη λόγω Covid, σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε επιπλοκές με κάποιον παίκτη. Αυτό, όμως, πλέον αλλάζει.

Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρο πως όλοι οι προπονητές θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία. Άλλωστε, όπως είπε και ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέρ Ντεσάν, οι στατιστικές δείχνουν πως κατά μέσο όρο σε μεγάλες διοργανώσεις τέσσερις παίκτες σε μια ομάδα δεν αγωνίζονται καθόλου, ενώ υπάρχουν δύο με τρεις παίκτες που αγωνίζονται μόλις για 10 λεπτά. Συνεπώς, δεν τον ενδιαφέρει να καλέσει 26 παίκτες απλώς... για να το κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές ομάδες για το Euro 2024 θα πρέπει να υποβληθούν στην UEFA μέχρι τις 7 Ιουνίου, δηλαδή μέχρι και επτά ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0