Football Talk

Europa League: Αγγίζει το «τρεμπλ» η Λεβερκούζεν (2-0 τη Ρόμα), ανοιχτοί λογαριασμοί για Μαρσέιγ και Αταλάντα! (video)

Europa League: Αγγίζει το «τρεμπλ» η Λεβερκούζεν (2-0 τη Ρόμα), ανοιχτοί λογαριασμοί για Μαρσέιγ και Αταλάντα! (video)

Αυτή η Λεβερκούζεν δεν παίζεται! Οι «ασπιρίνες» πέρασαν και από το καυτό Ολίμπικο (0-2 τη Ρόμα) και βρίσκονται με το ένα πόδι στην Ιρλανδία. Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μαρσέιγ και Αταλάντα (1-1), με το προβάδισμα να περνάει, λόγω έδρας στους Ιταλούς!

Η «γραμμή τερματισμού» του φετινού Europa League έχει πλέον αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα της Ιρλανδίας και οι τέσσερις μονομάχοι, έλαβαν θέσεις μάχης. Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα έτοιμες για τις ομηρικές μάχες, με την ομάδα του Αλόνσο να προβάλλει για την ώρα ως μεγάλο φαβορί. Οι «ασπιρίνες» αγωνίζονταν στην αρένα της Ρώμης, με τους φίλους του «τζιαλορόσι» να έχουν προετοιμάσει μία τρομερή ατμόσφαιρα.

Ρόμα – Λεβερκούζεν 0-2

Η Λεβερκούζεν ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει την άμυνα των Ρωμαίων, όμως η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Λουκάκου να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι στο 21ο λεπτό. Η ομάδα του Αλόνσο απάντησε άμεσα με τον Φρίμπονγκ. Όπως αποδείχθηκε, η φάση αυτή ήταν και προειδοποίηση για τη συνέχεια, καθώς ο Βιρτς άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό σε μία φάση που ξεκίνησε από τραγικό λάθος του  Ρικ Κάρσντορπ


Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντανιέλε ντε Ρόσι πήρε μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να φτιάξει τις δικές της στιγμές, προκειμένου να απειλήσει τη Λεβερκούζεν. Όμως και πάλι, παρά την ανωτερότητα των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία και κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ρόμπερτ Άντριχ στο 73’, θέτοντας πλέον ισχυρές βάσεις πρόκρισης για την ομάδα του Αλόνσο, η οποία παρέμεινε αήττητο για 47ο συνεχόμενο παιχνίδι και πλέον αγγίζει το όνειρο του «τρεμπλ». Tεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Ρόμα με τον Τάμι Έιμπραχαμ στο φινάλε.



 



Μαρσέιγ – Αταλάντα  1-1

Η Μαρσέιγ υποδεχόταν την φορμαρισμένη Αταλάντα του Γκασπερίνι, η οποία προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Τζανλούκα Σκαμάκα. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Κουπμάινερς και «πάγωσε» το Βελοντρόμ. Αυτό ήταν το 9ο τέρμα του Σκαμάκα στα τελευταία έντεκα παιχνίδια!

Ωστόσο, ο Τσανσέλ Εμπεμπά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, έπειτα από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας στο 20’. Η Μαρσέιγ έγινε απειλητική και μάλιστα «ξόδεψε» και μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 42’ προκειμένου να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρσέιγ ήταν πολύ ανώτερη, έχοντας μεγάλες στιγμές προκειμένου να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι και να πάρει εκείνη σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Κορυφαία στιγμή το δοκάρι του σχεδόν… «πεσμένου» Ουνάχι στο 73ο λεπτό, το οποίο άφησε «άγαλμα» τον Μούσο. Το 1 – 1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τη σειρά να μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα στην έδρα των «μπεργκαμάσκι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0