Football Talk

Η Ντόρτμουντ «τελείωσε» το... αγγλικό όνειρο, κλειδώνοντας πως και στο νέο Champions League, θα είναι εκεί!

Η Ντόρτμουντ «τελείωσε» το... αγγλικό όνειρο, κλειδώνοντας πως και στο νέο Champions League, θα είναι εκεί!
Η Ντόρτμουντ νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν και πέρα από το μεγάλο «βήμα» πρόκρισης που πραγματοποίησε, χάρισε στη Γερμανία ένα επιπλέον «εισιτήριο» για το UEFA Champions League της επόμενης σεζόν, «πλήγωσε» την Αγγλία, ενώ παράλληλα έκλεισε και θέση και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τετάρτης (01/05, 1-0) είχε πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους Βεστφαλούς, όσο και για ολόκληρο το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, με το αποτέλεσμα που σημειώθηκε στο Signal Iduna Park, η Γερμανία «κλείδωσε» τη 2η θέση στη φετινή κατάταξη της UEFA - πίσω από την Ιταλία - και «τελείωσε» τα... όνειρα των Άγγλων για να βρεθούν στην πρώτη δυάδα.

Αυτό σημαίνει πως οι Γερμανοί εξασφάλισαν και 5ο «εισιτήριο» για το UEFA Champions League της επόμενης σεζόν, με την Ντόρτμουντ να «κλειδώνει» - ό,τι και να συμβεί - πως θα βρίσκεται στη διοργάνωση και τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Και αυτό συνέβη, καθώς η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος και στο +12 από την 6η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Συνεπώς, η Ντόρτμουντ έχει εξασφαλίσει πως θα τερματίσει από την 5η θέση και επάνω.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πιθανότητες ακόμη και για έξι γερμανικές ομάδες στο UEFA Champions League της νέας σεζόν! Ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει η Ντόρτμουντ να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και να τερματίσει 5η στη Bundesliga. Σε αυτή την περίπτωση και ο 6ος της βαθμολογίας θα προκρινόταν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αφού η Ντόρτμουντ θα έπαιρνε το «εισιτήριο» του νικητή του Champions League. .  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0