Football Talk

One Messi Show: O Αργεντίνος που κατακτά τις… «καρδιές» της Αμερικής, «φτιάχνοντας» νέα ρεκόρ! (video)

One Messi Show: O Αργεντίνος που κατακτά τις… «καρδιές» της Αμερικής, «φτιάχνοντας» νέα ρεκόρ! (video)

Σε ηλικία 36 ετών, ο Λιονέλ Μέσι γοητεύει τις καρδιές των Αμερικάνων. Το ρεκόρ που έσπασε ο Αργεντίνος στο παιχνίδι με τους New England Revolution και οι φίλαθλοι των αντιπάλων του που πραγματοποιούν… προσκύνημα στα γήπεδα για να πάρουν μία δόση… Μέσι!

Ο Αργεντίνος λίγες εβδομάδες προτού συμπληρώνει στα 37 έτη ζωής αποδεικνύει γιατί αποτελεί ένα παγκόσμιο και ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό φαινόμενο.

Στη Βοστώνη, η ομάδα του (Ίντερ Μαϊάμι) τέθηκε αντιμέτωπη με τους New England Revolution σε μία κατάμεστη «Gilette Arena», η οποία ανέμενε να δει από κοντά τον Αργεντίνο «μάγο» και… αποζημιώθηκε με το παραπάνω. Παρά την ήττα της ομάδας τους με 4-1 από το Μαϊάμι, οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας έγιναν μάρτυρες… ποδοσφαιρικής ιστορίας, καθώς είδαν τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει δύο γκολ ακόμη γκολ και να φτάνει συνολικά τα 831 τέρματα σε όλη του την καριέρα.

 


Κανείς παίκτης δεν έχει σκοράρει τόσα σε αυτή την ηλικία (36).

Μάλιστα ο Αργεντίνος «θρύλος» χρειάζεται μόλις 1 γκολ ή 1 ασίστ, προκειμένου να γράψει το νούμερο 1.200 σε επίπεδο συνεισφορών (σε κάποιο γκολ) σε όλη του τη καριέρα. Νούμερα που μόνο κάποιος εξωγήινος από τον πλανήτη… Άρη θα μπορούσε να προσεγγίσει.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονιά που ο Μέσι πραγματοποιεί «πράγματα και θαύματα» στα γήπεδα της Αμερικής, εκπαιδεύει το κοινό μιας χώρας και μιας ηπείρου συνολικότερα στο.. ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (soccer), προλειαίνοντας το έδαφος για το Μουντιάλ που ακολουθεί σε τρία καλοκαίρια (2026).

 



Μάλιστα, τη φετινή σεζόν, ο ηγέτης της ομάδας του Μαϊάμι έχει καταγράψει έως τώρα στο ενεργητικό του (με τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών) 9 γκολ και 4 ασίστ και η χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει. Την ίδια στιγμή, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, ο Λιονέλ Μέσι είχε παραμείνει για τρία παιχνίδια εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η Αμερική χορεύει στον «αστερισμό» του Αργεντίνου, τα γήπεδα γεμίζουν για να θαυμάσουν το παγκόσμιο φαινόμενο και ο ίδιος αποδεικνύει πως και σε μία προχωρημένη ηλικία το πλούσιο ταλέντο και η ικανότητα είναι συνθήκες ικανές να του εξασφαλίσουν μία θέση στην αιωνιότητα.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0