Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: «Κλείδωσε» η τετράδα σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από ρατσιστική επίθεση! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: «Κλείδωσε» η τετράδα σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από ρατσιστική επίθεση! (video)

Η Ατλέτικο νίκησε με 3-1 την Μπιλμπάο και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα κατάληψης της 4ης θέσης, σε μία αναμέτρηση που ωστόσο σημαδεύτηκε από τη ρατσιστική επίθεση στο Νίκο Γουίλιαμς. Τιμήθηκε ο Ραούλ Γκαρθία για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο της Μαδρίτης!

Στο Wanda Metropolitano η αναμέτρηση της Ατλέτικο με την Κυπελλούχο, Μπιλμπάο στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga είχε υψηλό διακύβευμα και αυτό ήταν η 4η προνομιούχος θέση που οδηγεί στο Champions Legue της ερχόμενης περιόδου. Πριν το παιχνίδι τις δύο ομάδες χώριζαν… τρεις βαθμοί, με την Ατλέτικο να προπορεύεται με 61 έναντι 58 των Βάσκων. Σε ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος, οι «ροχιμπλάνκος» ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 15ο λεπτό χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο ντε Πολ. Ο Αργεντίνος επιχείρησε δυνατό, σχεδόν γυριστό σουτ, το οποίο κόντραρε και «ξεγέλασε» τον Σιμόν για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 45ο λεπτό σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος εκτίμηση των παικτών της Ατλέτικο και με την μπάλα να ταξιδεύει πολύ γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση της Μπιλμπάο εκεί όπου Γκουρουθέτα και Νίκο Γουίλιαμς συνδυάστηκαν άψογα για το 1-1. Συγκλονιστικός πανηγυρισμός του Γουίλιαμς, ο οποίος έδειξε το χρώμα του δέρματός του, απαντώντας στη ρατσιστική επίθεση την οποία κατήγγειλε στον διαιτητή της αναμέτρησης πως είχε δεχτεί στιγμές νωρίτερα.



Γεγονότα που δεν τιμούν τον αθλητισμό και το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Η Ατλέτικο δεν μάσησε από την ισοφάριση στην εκπνοή του ημιχρόνου και άμεσα, στιγμές μετά την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Άνχελ Κορέα επιμελήθηκε το 2-1 για το νέο προβάδισμα της ομάδας του. Η εικόνα της ομάδας του Σιμεόνε ήταν πειστική και στο 80’ υποχρέωσε σε λάθος εκτίμηση τον Ουνάι Σιμόν για να «γράψει» το 3-1 και να κλειδώσει τη σπουδαία νίκη, που την φέρνει αγκαλιά με την τέταρτη θέση και τους 64 βαθμούς.



Το παιχνίδι πάντως είχε και όμορφες στιγμές, καθώς το γήπεδο αποθέωσε τον Ραούλ Γκαρθία κατά την επανεμφάνισή του στο Metropolitano για την μεγάλη προσφορά στον σύλλογο της Μαδρίτης, με αφορμή την ανακοίνωση της απόσυρσης του 37χρονου Ισπανού χαφ στο τέλος της χρονιάς.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Τ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο, Μολίνα (67’ Ρικέλμε), Γιορέντε (82’ Σαούλ), Κόκε, ντε Πολ (82’ Αθπιλικουέτα), Λίνο, Κορέα (77’ Μπάριος), Γκριεζμάν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ε. Βαλβέρδε): Σιμόν, Γεράι (66’ Ερέρα), Βιβιάν, Παρέδες, Λέκουε, ντε Γαλαρέτα (69’ Βέσγα), Μπενιάτ, Ινιάκι Γουίλιαμς (81’ Γκαρθία), Σανθέτ (66’ Μπερενγκέρ), Νίκο Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (66’ Μουνιαίν).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0