Football Talk

Στο EURO θα είναι… ωραία: Επική πρόκριση της Ελλάδας, «δεν μπορώ να περιμένω» τον τελικό με τη Γεωργία! (video)

Στο EURO θα είναι… ωραία: Επική πρόκριση της Ελλάδας, «δεν μπορώ να περιμένω» τον τελικό με τη Γεωργία! (video)

«Θα είμαστε στο… EURO». Αυτό «φώναξε» η Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, το συνέτριψε με 5-0 και θα παίξει σε πέντε ημέρες από τώρα, τον απόλυτο «τελικό» κόντρα στη Γεωργία για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.  Συγκλονιστική εμφάνιση από την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, το καλύτερο βράδυ μέχρι το... επόμενο!

Προφανώς και θα υπήρχε άγχος. Αναμενόμενα θα υπήρχε και πίεση. Η Ελλάδα όμως ήταν τόσο αποφασισμένη πως θέλει να παίξει τον «τελικό» με τη Γεωργία, που πήρε… παραμάζωμα το Καζακστάν. Επική εμφάνιση από την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, σκόραρε τέσσερις φορές στο ημίχρονο, επικράτησε με 5-0 και έχει την τύχη στα… πόδια της, ώστε να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση με το Καζακστάν η Εθνική μας ομάδα, που πήρε προβάδισμα στο 9ο λεπτό, χάρη σε πέναλτι – γκολ του Τάσου Μπακασέτα.

Το κέρδισε ο Δημήτρης Πέλκας, καθώς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ανατράπηκε εν συνεχεία, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. «Άπιαστη» η εκτέλεση του «αρχηγού», με τα δεδομένα να αλλάζουν από πάρα πολύ νωρίς.


Έξι λεπτά μετά, ήρθε και το 2-0, με τον Πέλκα να σκοράρει με το κεφάλι από κοντά, αξιοποιώντας πλήρως την ασίστ του Γιώργου Μασούρα!


Οι βάσεις είχαν μπει, στόχος πλέον ήταν η διαχείριση της κατάστασης, με την Εθνική να «σώζεται» στο 24ο λεπτό, όταν του σουτ του Τσεσνόκοφ, σταμάτησε στη ρίζα της δοκού του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.


Και αφού πέρασε η δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, όπως ακριβώς το ξεκίνησε: κυριαρχικά. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτή την φορά ο σκόρερ. Ο φορ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα άψογα από τον Μασούρα, ολοκλήρωσε άψογα την φάση και το 3-0 στο 37΄ είναι γεγονός.


Τρία λεπτά μετά, ο Κουρμπέλης «έγραψε» με το κεφάλι το 4-0 και η OPAP Arena «ξεσπάσε»! Επρόκειτο άλλωστε για την πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, που η Εθνική σκόραρε τέσσερις φορές σε πρώτο ημίχρονο και η… 3η συνολικά μετά το 1978!


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Εθνική απείλησε και πάλι, όταν στο 50ο λεπτό, λίγο έλειψε να έρθει το 5-0 από τον Πέτρο Μάνταλο.


Οι φιλοξενούμενοι πάντως, ήταν πιο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο και η καλύτερή τους στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Βορογκόβσκι να μην βρίσκει στόχο από κοντά.

Ακολούθησε μία καλή στιγμή του Μπακασέτα στο 72’, δευτερόλεπτα πριν βγει αλλαγή, ενώ το ίδιο συνέβη και με την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Μαυροπάνο να επιχειρεί «ψαλιδάκι», αλλά την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ρυθμός πλέον είχε πέσει για τα καλά, η Ελλάδα έκανε το 5-0 με αυτογκόλ στο 86' του Τοπάλοφ και ταξιδεύει στη Γεωργία, για το ματς της… δεκαετίας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64’ Κωνσταντέλιας)

Καζακστάν (Μ. Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίρστοφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βογκορόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουτίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμοντόροφ (76’ Αλμπέτοφ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0