Football Talk

Έρχονται αλλαγές στην Premier League, έως το 85% των εσόδων από τις ομάδες για μεταγραφές! (video)

Έρχονται αλλαγές στην Premier League, έως το 85% των εσόδων από τις ομάδες για μεταγραφές! (video)

Οι Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League αναμένεται να αντικατασταθούν από τη νέα σεζόν, δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες να ξοδεύουν σε μεταγραφές ένα ποσοστό ύψους 85% των εσόδων τους.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η Premier League εξέταζε εδώ και καιρό ένα νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που θα κινούνταν στα πρότυπα της UEFA

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky Sports, οι σύλλογοι της Premier League τάχθηκαν υπέρ της εγκατάλειψης του ισχύοντος συστήματος των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR), το οποίο ρυθμίζει τις δαπάνες των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Όπως προκύπτει από τα νέα δεδομένα, οι ομάδες θα μπορούν να ξοδεύουν ένα ποσό που θα φτάνει έως και το 85% των εσόδων τους για μεταγραφές, αυξάνοντας έτσι περισσότερο τα χρήματα που προορίζονται για τις εν λόγω μεταγραφές. Αυτό είναι που ίσως τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2024.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο, εάν το νέο αυτό οικονομικό μοντέλο θα πάρει την έγκριση για να τεθεί σε εφαρμογή, κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό στην ετήσια Γενική Συνέλευση στης διοργανώτριας αρχής που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι.


Να σημειωθεί, ότι εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα επηρεάσει τις τρέχουσες υποθέσεις που αφορούν τις περιπτώσεις των Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μάντσεστερ Σίτι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0