Football Talk

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: «Σκληρή» ήττα για τους Βάσκους, που είχαν το... μυαλό τους στην Ατλέτικο! (video)

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: «Σκληρή» ήττα για τους Βάσκους, που είχαν το... μυαλό τους στην Ατλέτικο! (video)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε την ήττα στην έδρα της Μπέτις, έμεινε στην πέμπτη θέση και τώρα στρέφει το βλέμμα της στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Copa Del Rey (29/02, 22:30). Η Μπέτις μείωσε τη διαφορά από τους Βάσκους στους επτά βαθμούς.

Η Μπέτις, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 26η αγωνιστική της La Liga, σε ένα ματς που και οι δύο «καίγονταν» για βαθμούς, για διαφορετικούς λόγους.  

Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του ματς, η Μπέτις άνοιξε το σκορ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση με τον Άβιλα να τελειώνει τη φάση με κοντινό πλασέ για το 1-0. H ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι βρήκε και δεύτερο γκολ πριν από το ημίχρονο, ξανά από αντεπίθεση. Αυτή τη φορά, ο Μπερσίτσε έστειλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα του Σιμόν για το 2-0 της Μπέτις στο 38’.

Τα νεύρα ήταν έκδηλα από τους παίκτες της Μπιλμπάο, με αποκορύφωμα την κόκκινη που δέχθηκε ο Νίκο Γουίλιαμς λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Έξαλλος με την απόφαση του διαιτητή για την κίτρινη κάρτα που του καταλόγισε για φάουλ, στο «καπάκι» αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, και ως εκ τούτου θα χάσει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στις αρχές Μαρτίου (03/03, 22:00).

Παρ’ όλα αυτά, οι Βάσκοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Γκουρουθέτα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος, η Μπιλμπάο συνέχισε να πιέζει και πλησίασε στην ισοφάριση με τον Μπερενγκέρ. Ωστόσο, η Μπέτις ήταν αυτή που σκόραρε, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη με το πανέμορφο γκολ του Γιόνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με τη νίκη αυτή, η Μπέτις έφτασε τους 42 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση. Η Μπιλμπάο έμεινε στους 49 και πλέον απέχει τρεις βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέτις (Μ. Πελεκγρίνι): Σίλβα, Ρουιμπάλ (72’ Μπεγιερίν), Πεσέλα, Ριάντ, Σαμπαλί, Αλτιμίρα (46’ Καρβάλιο), Γιόνι, Φορνάλς, Άβιλα (51’ Ρόδρι), Φεκίρ (85’ Ντιαό), Ζοσέ

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερ. Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες (72’ Βέσγκα), Μπερσίτσε, Ντίας, Ντε Γκαλαρέτα (60’ Γκόμεθ), Ν. Γουίλιαμς, Μπερενγκέρ, Σανθέτ (46’ Ιν. Γουίλιαμς), Γκουρουθέτα

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0