Football Talk

Όσο σκοράρει ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ελπίζει για παραμονή η Λυών! (video)

Όσο σκοράρει ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ελπίζει για παραμονή η Λυών! (video)

Οι ζόρικες συνθήκες απαιτούν συνήθως έναν «λυτρωτή», κάποιον για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μία τέτοια κατάσταση βιώνει η φετινή Λυών και έχει βρει τον... σωτήρα της στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Λακαζέτ.

Η πορεία που διανύει η Λυών στη φετινή Ligue 1 μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως κάκιστη και το σενάριο που υποβιβασμού είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό. Αγνοούσε τη νίκη στις πρώτες 12 αγωνιστικές, μένοντας για αρκετά μεγάλο διάστημα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά έκτοτε η απόδοσή της έχει βελτιωθεί. Και αυτό το οφείλει σε ένα δικό της παιδί, έναν πιστό «στρατιώτη», που στα 32 του πλέον την παίρνει από το χέρι και κάνει τα πάντα για να διαλύσει τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

Ο λόγος φυσικά για τον Αλεξάντερ Λακαζέτ. Αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Λυών, έχει περάσει από τα φυτώρια της ομάδας και έχει διαπρέψει με αυτή, κάτι που έκανε την Άρσεναλ να τον αποκτήσει το 2017 έναντι 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέντε χρονιά μετά από ένα μεστό πέρασμα στο «Νησί», επέστρεψε το καλοκαίρι του 2022 στην αγαπημένη του Λυών. Πέρυσι, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 27 γκολ, μόλις δύο λιγότερα από τον Κιλιάν Εμπαπέ, με τη Λυών να τερματίζει στην έβδομη θέση.

Φέτος, το έργο του είναι πολύ δυσκολότερο. Κι όμως, δείχνει πως έχει ακόμη τον τρόπο και διαθέτει το… φονικό ένστικτο του επιθετικού, «ξελασπώνοντας» την ομάδα του ουκ ολίγες φορές. Ειδικά όταν η μπάλα «καίει».

Όπως έκανε προχθές (04/02), στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το δικό του… περιπετειώδες γκολ στο 37ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε την (υπερ)πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Πιέρ Σαζ και την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη, με τον αρχηγό να σκοράρει για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Τρεις αγωνιστικές πριν, πάλι με πρωταγωνιστή τον 32χρονο, η Λυών έφυγε με το τρίποντο από το ματς κόντρα στη Ναντ (1-0), μόλις λίγες ημέρες μετά το χατ-τρικ με την Τουλούζ (3-0). Με 10 γκολ, έχει τα μισά από τα συνολικά 20 της ομάδας του στο πρωτάθλημα και είναι στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Πλέον, με 12 βαθμούς στα έξι τελευταία της παιχνίδια σε επίπεδο Ligue 1, η Λυών έχει «ξεκολλήσει» από τον πάτο της βαθμολογίας και βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Φυσικά, χρωστάει πολλά στον Αλεξάντερ Λακαζέτ, τον ήρωά της που την οδηγεί με… φόρα προς τη σωτηρία!

Άρτεμις Κλεφτακη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0