Football Talk

Κολωνία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2 – 0: Νίκη που έδωσε «ανάσα» σωτηρίας για τους γηπεδούχους!

Κολωνία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2 – 0: Νίκη που έδωσε «ανάσα» σωτηρίας για τους γηπεδούχους!

Σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Κολωνία που επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δυσκολότερα από ό,τι φανερώνει το τελικό 2-0. Με εννιά παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «αετοί».

Στην αναμέτρηση που έκλεισε το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής της Bundesliga, η Κολωνία πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικρατώντας με 2-0.

Η Κολωνία επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της και απείλησε πρώτη με σουτ του Τίλμαν στο 15’, το οποίο εξουδετέρωσε ο Τραπ. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ, με πιο κλασική ευκαιρία αυτή των φιλοξενούμενων με τον Σκιρί να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να σουτάρει πάνω στον Σβέμπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άιντραχτ απείλησε πρώτη με τον Σβέμπε στο 52’ να λέει «όχι» σε σουτ του Σαϊμπί που πέρασε στο ματς μετά την ανάπαυλα. Λίγα λεπτά, ο Αλγερινός πρωταγωνίστησε ξανά για τους φιλοξενούμενους, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 63’ ήταν η σειρά της Κολωνίας να απειλήσει, με την άμυνα της Άιντραχτ να διώχνει τελευταία στιγμή το επικίνδυνο γύρισμα του Τίλμαν. Στο 66’, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ενκουκού της Άιντραχτ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 11’ και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αλιντού να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη πρώην του ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μερικά μέτρα στο γήπεδο, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Τίλμαν σφράγισε» τη νίκη στο 79’ μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή. Οι «αετοί» είδαν και τον Τούτα να βγαίνει εκτός με δεύτερη κίτρινη.

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» για την Κολωνία που έφτασε τους 15 βαθμούς και απέχει πλέον δύο για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Έκτη παρέμεινε η Άιντραχτ με 31 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κολωνία (Τ. Σουλτς): Σβέμπε, Σμιτς (88’ Κάρστενσεν), Χούμπερς, Τσαμπότ, Φίνκγκρεφε (89’ Κρίστενσεν), Μάρτελ, Χουσεΐνμπασιτς (89’ Χάιντς), Αλιντού (74’ Ανταμιάν), Λιούμπιτσιτς, Κάιντς (79’ Μάινα), Τίλμαν

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ντ. Τόπμολερ): Τραπ, Τούτα, Κοχ, Σμόλτσιτς, Εντίμπ (46’ Σαϊμπί), Σκιρί, Γκέτσε (77’ Ρόντε), Ενκουκού, Λάρσον (69’ Μαξ), Κνάουφ (77’ Μπαογιά), Κάλαϊτζιτς (77’ Εκιτικέ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0