Football Talk

Δεν άξιζε περισσότερα, επιπόλαιος ο Τερίμ και ο Παναθηναϊκός… μετέωρος!

Δεν άξιζε περισσότερα, επιπόλαιος ο Τερίμ και ο Παναθηναϊκός… μετέωρος!

Τέλος το καλό σερί στην Τούμπα για τους «πράσινους», με επιπόλαιες επιλογές του Τερίμ στη Θεσσαλονίκη και τον Παναθηναϊκό να… μην μπορεί να πάρει ανάσα μέχρι και την επόμενη Κυριακή που υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Και πρώτα θα αντιμετωπίσει την Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το καλό σερί στην Τούμπα έλαβε τέλος για τον Παναθηναϊκό, ενώ αντίθετα η κακή παράδοση στα ντέρμπι συνεχίζεται και οι «πράσινοι» παραμένουν χωρίς νίκη σε μεγάλο παιχνίδι. Μπορεί το «τριφύλλι» την περασμένη σεζόν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να απέσπασε δύο τρίποντα στην συμπρωτεύουσα, όμως ούτε με τον Φατίχ Τερίμ, δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να πάρει νίκη!

Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο από την έδρα του ΠΑΟΚ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιπόλαιες επιλογές του Φατίχ Τερίμ. Αρχίζοντας από την θέση «1», η επιλογή του Ντραγκόφσκι ήρθε σε συνέχεια της καλής του παρουσίας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και εν τέλει αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ο Πολωνός δεν είναι έτοιμος ακόμα και βασικός τερματοφύλακας είναι (και πρέπει να είναι) ο Λοντίγκιν.

Το μεγαλύτερο ρίσκο βέβαια, ο Τούρκος τεχνικός, το πήρε στις επιλογές του στο κέντρο της άμυνας, με τον Γεντβάι να συνυπάρχει για πρώτη φορά με τον Ούγκο. Μπορεί να μην είδαμε τόσο άσχημες συνεργασίες, ίσα ίσα που ο Βραζιλιάνος είχε καλές επιλογές και προσπάθησε να βρει και μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου. Σε ένα τέτοιο αγώνα όμως, θα οφείλεις να πηγαίνεις με πιο ασφαλείς επιλογές. Ο Αράο έχει αποδείξει πως είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και θα μπορούσε να έχει μια θέση στα στόπερ. Προφανώς, δεν είναι κεντρικός αμυντικός, αλλά βάσει της ποιότητας που έχει, μέχρι να βρουν πατήματα οι νέοι ποδοσφαιριστές, μπορεί να συνεχίσει να βοηθάει εκεί.

Ο Αράο αγωνιζόμενος στην φυσική του θέση βέβαια, και μαζί με τον Κώτσιρα, έκαναν πολύ όμορφα πράγματα και κέρδισαν κατά κράτος την μεσαία γραμμή. Αυτό έγινε αντιληπτό και όταν ο Ούγκο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και αυτός οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα, ό,τι πλεονέκτημα υπήρχε στο κέντρο, χάθηκε.

Επιθετικά, η δημιουργία έλειπε από την ομάδα, με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλά στημένος απέναντι στο σετ παιχνίδι του «τριφυλλιού», ψάχνοντας αντεπιθέσεις. Από εκεί κιόλας, εκτέθηκε το «τριφύλλι», με άσχημες ανασταλτικές αντιδράσεις και τον Ντραγκόφσκι να μην μπορεί να απαντήσει στα… απανωτά χτυπήματα του Ντεσπόντοφ. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, ειδικότερα στο δεύτερο γκολ, έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς η έξοδος του είναι πλήρως αποτυχημένη. Ένα κορμί 191 εκατοστών, αντί να κερδίσει πλάτος κλείνοντας το πεδίο ορατότητας και εκτέλεσης του αντίπαλου επιθετικού, μαζεύτηκε και μάλιστα έστριψε το κορμί του, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες (πέραν του γκολ) για τους φιλοξενούμενους επιθετικά ήρθαν στο τελείωμα της αναμέτρησης, την ώρα που οι σφυγμοί… χτυπούσαν κόκκινο, με τον Μλαντένοβιτς να μην μπορεί να κερδίσει τον Κοτάρσκι στο τετ-α-τετ και τον Γεντβάι να χάνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, με την μπάλα να «γλείφει» στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε.

Δικαιολογίες για την ήττα, υπάρχουν πολλές, όπως επίσης και η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη ήταν τεράστια, καθώς ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο όγκος των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στα πιτς έχει μεγαλώσει… επικίνδυνα. Το τράβηγμα του Βαγιαννίδη θα φανεί αύριο για πόσο καιρό θα απουσιάσει το Έλληνας αμυντικός, ενώ οι Παλάσιος, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Βέρμπιτς και Χουάνκαρ, αρχίζουν να παίρνουν τον αντίθετο δρόμο μέρα με την μέρα.

Τα πράγματα στην ομάδα είναι πολύ μετέωρα την δεδομένη στιγμή, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη (31/1) έρχεται ο «τελικός» με τον Ατρόμητο που υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» για να συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στον στόχο του Κυπέλλου, ενώ την Κυριακή (04/02) στην Λεωφόρο υπάρχει το «ντέρμπι αιωνίων» που επίσης οι παίκτες του Τερίμ πρέπει να κερδίσουν, αν δεν θέλουν να χάσουν έδαφος από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0