Football Talk

Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό... μπάσιμο του Γενάρη, «εκτόξευσε» τη χρηματιστηριακή του αξία!

Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό... μπάσιμο του Γενάρη, «εκτόξευσε» τη χρηματιστηριακή του αξία!
Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού μέσα στον Ιανουάριο, έφεραν «εκτόξευση» στη χρηματιστηριακή αξία του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός έχει κινηθεί δυναμικά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού ενισχύθηκε σε κάποιες από τις θέσεις που είχε ανάγκη, φέρνοντας ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αρκετές παραστάσεις στην καριέρα τους.

Μεταξύ άλλων, οι «πράσινοι» ενίσχυσαν και το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους, με την έλευση του Δημήτρη Λημνιού και του Τάσου Μπακασέτα, ενώ παράλληλα, «εκτόξευσαν» και την χρηματιστηριακή τους αξία, με τους πέντε ποδοσφαιριστές που «έντυσαν» στα... πράσινα.

Συγκεκριμένα, το market value του Παναθηναϊκού στην ιστοσελίδα transfermarkt, ήταν περίπου 58 εκατ. ευρώ πριν ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει ξεπεράσει τα 73 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη στην εποχή Γιάννη Αλαφούζου!

Συνολικά, η χρηματιστηριακή αξία των παικτών που αποκτήθηκαν αγγίζει τα 17,6 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που αποχώρησαν (με τη μορφή δανεισμού), οι Λάζλο Κλέινχεϊσλερ και Ενίς Τσόκαϊ. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές κοστολογούνται - μαζί - στα 2,5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει, ότι η αξία των «πράσινων» παρουσίασε άνοδο, 15,1 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο!

Φυσικά, η κίνηση του «τριφυλλιού», η οποία... τάραξε τα «νερά» ήταν η απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος επαναπατρίστηκε ύστερα από 4,5 χρόνια, για λογαριασμό της ομάδας του Φατίχ Τερίμ.

Αναλυτικά οι παίκτες που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και η χρηματιστηριακή τους αξία:  

Τάσος Μπακασέτας 9 εκατ. Ευρώ (Τράμπζονσπορ)

Σαμέτ Ακαϊντίν 2,8 εκατ. ευρώ (Φενέρμπαχτσε - δανεικός)

Βίτορ Ούγκο 2,5 εκατ. ευρώ (Μπαία - δανεικός)

Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι 2,4 εκατ. ευρώ (Σπέτσια - δανεικός)

Δημήτρης Λημνιός 900 χιλ. ευρώ (Κολωνία)

Οι παίκτες που αποχώρησαν μέσα στον Ιανουάριο και η χρηματιστηριακή τους αξία:  

Λάζλο Κλέινχεϊσλερ 1,5 εκατ. ευρώ (Χάιντουκ Σπλιτ - δανεικός)

Ενίς Τσόκαϊ 1 εκατ. ευρώ (Όσιγιεκ - δανεικός) 

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0