Football Talk

Μπιλμπάο, Ρεάλ και… Βιγιαρεάλ: Οι «εφιάλτες» της Μπαρτσελόνα ξύπνησαν και στον 21ο αιώνα (video)

Μπιλμπάο, Ρεάλ και… Βιγιαρεάλ: Οι «εφιάλτες» της Μπαρτσελόνα ξύπνησαν και στον 21ο αιώνα (video)

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, για την La Liga, η Βιγιαρεάλ μπήκε με το… έτσι θέλω στα βιβλία της ιστορίας «διαλύοντας» την Μπαρτσελόνα με εντός έδρας «5αρα». Πρωτόγνωρο σκορ για τους «μπλαουγκράνα» ειδικά αν εστιάσει κανείς στον 21ο αιώνα.

Στη Βαρκελώνη κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτή την ημέρα, 27 Ιανουαρίου του 2024, η βραδιά που η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με εντός έδρας «5αρα» στη La Liga.

Η Βιγιαρεάλ επισκέφθηκε το Ολυμπιακό στάδιο της πόλης και με μία μυθική εμφάνιση έφυγε με το «τρίποντο» και ένα αποτέλεσμα που έχει μέσα του θαμμένες ολόκληρες δεκαετίες ιστορίας (5-3, 27/01).

Τα «κίτρινα υποβρύχια» έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους για την 22η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και στο 54ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 υπέρ τους. Η ομάδα του Τσάβι όμως σχεδόν από το… πουθενά, έβγαλε μία πρωτόγνωρη αντίδραση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εξαιτίας της κάκιστης σεζόν που διανύει η Μπάρτσα, έχει σηκωθεί αρκετή… σκόνη γύρο από το όνομα του Τσάβι.

Ξαφνικά όμως οι ποδοσφαιριστές του, μέσα σε 11 λεπτά έφεραν κυριολεκτικά τα… πάνω κάτω ανατρέποντας το σκορ και στο 71ο λεπτό ο φωτεινός πίνακας έγραφε 3-2.

Αν έληγε εκεί το παιχνίδι όλοι θα μιλούσαν για μία φοβερή και τρομερή «ανατροπάρα», αλλά και για το πως από αύριο ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο για την χρονιά της Μπαρτσελόνα, πως από αύριο ο «διακόπτης» θα γυρίσει.

Όμως τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Στο 84’ ο Γκέδες ισοφάρισε, στο 90+9’ ο Σόρλοθ απέναντι σε μία άμυνα «παιδική χαρά» έκανε το 4-3, ενώ ο Μοράλες εκμεταλλεύτηκε την στιγμή και στο 90+12’ έγραψε το τρομακτικό 5-3.

Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε πέντε γκολ εντός έδρας στην La Liga πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και συνολικά 3η στην ιστορία της. Ναι, η Βιγιαρεάλ πέτυχε κάτι τόσο σπάνιο, κάτι τόσο εντυπωσιακό που οι τρεις βαθμοί μοιάζουν ασήμαντοι, μπροστά στην ιστορία που γράφτηκε.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο το 1945 το πραγματοποίησε πρώτη φορά (6-0). Σειρά πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης το 1963 (5-1) και τώρα η Βιγιαρεάλ. Όσο και να τρίβουν τα.. μάτια τους οι φίλοι της Μπαρτσελόνα το σκορ είναι πέρα για πέρα αληθινό.

GE34yn9XAAEwSSI.jpg

Βέβαια αυτή η ήττα δεν ήρθε στο Καμπ Νου, την ιστορική έδρα της ομάδας, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης. Μόνο αυτό μπορούν οι οπαδοί της ομάδας να χρησιμοποιούν ως ελαφρυντικό, αλλά ακόμη και έτσι, πόση σημασία πραγματικά έχει;

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0