Football Talk

«Γράφτηκε» ιστορία σε 25 λεπτά: Απίστευτη εξέλιξη στο ημίχρονο του Ανγκόλα - Ναμίμπια, με δύο κόκκινες και δύο γκολ! (video)

«Γράφτηκε» ιστορία σε 25 λεπτά: Απίστευτη εξέλιξη στο ημίχρονο του Ανγκόλα - Ναμίμπια, με δύο κόκκινες και δύο γκολ! (video)

Επικός ήταν ο τρόπος που η Ανγκόλα βρέθηκε να προηγείται με 2-0 επί της Ναμίμπια στο νοκ-άουτ παιχνίδι του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ανγκόλα και Ναμίμπια αναμετρήθηκαν στην πρώτη νοκ-άουτ αναμέτρηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, συναντήθηκαν ξανά αντίπαλες μετά από εννιά χρόνια και προσέφεραν ένα «δραματικό» πρώτο ημίχρονο.

Τι συνέβη; Το ματς κυλούσε ήσυχα μέχρι το 17', όταν ο τερματοφύλακας της Ανγκόλα, Νεμπλού, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, σταματώντας τη μπάλα με το χέρι εκτός της μεγάλης περιοχής του. Η Ναμίμπια αναθάρρησε από την εξέλιξη, αλλά δεν έμοιαζε ικανή να διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά στο θεσμό.

Μάλιστα, τα έκανε… μαντάρα. Είδε την Ανγκόλα να ανοίγει το σκορ με τον Ντάλα μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια στο 38ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της να δεχθεί την κόκκινη κάρτα. Όντας σε πλήρη σύγχυση, ο Χαουκόνγκο υπέπεσε σε ένα αχρείαστο φάουλ, πήρε την δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε από το ματς, «κρεμώντας» την ομάδα του σε ένα κρίσιμο σημείο.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2010 που σε αναμέτρηση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής αποβάλλονται δύο παίκτες εκατέρωθεν, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Σαν να μην έφταναν αυτά και πριν προλάβει να συνέλθει από το «σοκ», η Ναμίμπια δέχθηκε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Ντάλα, μετά από εκτέλεση φάουλ.

Και κάπως έτσι, μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, τα όνειρα της Ναμίμπια για μία ιστορική πρόκριση έκαναν φτερά, με την ομάδα του Κόλιν Μπέντζαμιν να μένει εκτός συνέχειας δεχόμενη και τρίτο γκολ στο δεύτερο μέρος.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0