Football Talk

H Γουινέα «πλήρωσε» με αίμα τη νίκη επί της Γκάμπια, έξι νεκροί από τους πανηγυρισμούς!

H Γουινέα «πλήρωσε» με αίμα τη νίκη επί της Γκάμπια, έξι νεκροί από τους πανηγυρισμούς!

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην πρωτεύουσα της Γουινέας, όταν έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά τη νίκη επί της Γκάμπια.

Η Γουινέα νίκησε τη Γκάμπια με 1-0 χάρη σε γκολ του Αγκιμπού Καμαρά για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (19/1). Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας και πίσω στην πρωτεύουσα Κονακρί σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Πλήθος κόσμου κατέβηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους τη νίκη της χώρας τους στη διοργάνωση. Συνέπεια αυτού, να συγκρουστούν μεταξύ τους δύο οχήματα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους έξι συνολικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Με ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία της χώρας ζήτησε ψυχραιμία από τους φίλους της ομάδας μετά το θλιβερό αυτό συμβάν:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ο οπαδοί μας να γιορτάσουν με μέτρο. Θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, επειδή ο στόχος του ποδοσφαίρου είναι να φέρνει χαρά και να μην αφήνει τεθλιμμένες οικογένειες.

Δεν θέλουμε να θρηνούμε νεκρούς και έτσι ζητάμε από τον καθένα να γιορτάζει, αλλά και να προσέχει τον εαυτό του για να μην του συμβεί το παραμικρό». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0