Football Talk

Το «κέρμα», η επιλογή του Ρόντινεϊ και το… 57%: Οι αριθμοί επιβεβαιώθηκαν, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε!

Το «κέρμα», η επιλογή του Ρόντινεϊ και το… 57%: Οι αριθμοί επιβεβαιώθηκαν, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε!

Ο Ρόντινεϊ επιλέγει να εκτελέσει πρώτος ο Παναθηναϊκός, παρότι ήταν αυτός που κέρδισε στο «κέρμα». Η ιστορία «λέει» πως αυτός που έχει αυτό το… προνόμιο, στις έξι από τις 10 περιπτώσεις, επικρατεί. Και στο τέλος της ημέρας, το εν λόγω στατιστικό επιβεβαιώθηκε!

Δεν θα πούμε πως οι αριθμοί παίζουν πάντα ρόλο στο ποδόσφαιρο. Προφανώς και είναι πιθανό, κάτι τέτοιο να μην ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ωστόσο, στην περίπτωση της διαδικασίας των πέναλτι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, με φόντο μία θέση στα προημιτελικά του θεσμού, αυτοί έμοιαζαν να διαδραματίζουν εν τέλει κομβικό ρόλο.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Από τότε που… εκτελούνται πέναλτι στο ποδόσφαιρο, μία πρόσφατη έρευνα ανέδειξε ποια ομάδα συνηθίζει να κερδίζει, αναλογικά με το αν είναι αυτή που εκτελεί πρώτη ή δεύτερη. Γενικώς, στο 57% των περιπτώσεων, η ομάδα που επιλέγει να είναι αυτή που θα σουτάρει πρώτη, είναι και αυτή που επικρατεί στο φινάλε.

Ειδοποιός διαφορά στο παιχνίδι των δύο ελληνικών ομάδων, είναι το γεγονός πως το κέρμα το κέρδισε ο Ρόντινεϊ του Ολυμπιακού. Και όμως, ο Βραζιλιάνος μπακ επέλεξε να εκτελέσουν δεύτεροι οι «ερυθρόλευκοι», θεωρώντας πιθανώς πως με αυτόν τον τρόπο, μεταφέρει την πίεση στον Παναθηναϊκό.

Εκ του αποτελέσματος, έπεσε… έξω και η σχετική έρευνα αποδείχθηκε σωστή. Και ας αποτελεί βασική αιτία για το εν λόγω γεγονός, το ότι ο Καρβάλιο αστόχησε από τη «λευκή» βούλα, δευτερόλεπτα αφότου ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε αποκρούσει πέναλτι.

Το φινάλε της βραδιάς βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει και το… 57% να επιβεβαιώνεται και πάλι. Σε κάτι τέτοιες ημέρες, πιθανώς τελικά οι αριθμοί, να έχουν μεγαλύτερο νόημα από αυτό που νομίζουμε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0