Football Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ντέρμπι απ' τα παλιά, «100% ελληνικό» και... παράταση αγωνίας! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ντέρμπι απ' τα παλιά, «100% ελληνικό» και... παράταση αγωνίας! (video)

Παράταση στην αγωνία για την υπόθεση «πρόκριση» έδωσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, καθώς ήρθαν ισόπαλοι στη Λεωφόρο (10/01, 1-1), στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας! Όλα θα κριθούν στο Φάληρο την ερχόμενη Τετάρτη (17/01).

Από την φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, θα μείνει εκτός του θεσμού ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο πρώτος ανέλαβε τα χρέη του οικοδεσπότη στο πρώτο μεταξύ τους ματς κι έτσι, το βράδυ της Τετάρτης (10/1), οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» ήρθαν αντιμέτωποι, χωρίς να υπάρχει νικητής στο φινάλε (1-1) στο άδειο «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Ο Αλεξανδρόπουλος «άνοιξε» το σκορ χωρίς να πανηγυρίσει, ενώ ο Ιωαννίδης «άνοιξε» νέο... λογαριασμό!

 Λήξη του αγώνα με το ισόπαλο 1-1. #Panathinaikos #PAOFC #PAOOLY #GreekCup pic.twitter.com/qlogOR4oRX

Στο 14ο λεπτό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιάσει τον Παναθηναϊκό στον «ύπνο» με μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με στόχο τον Μασούρα, όμως ο Λοντίγκιν το αντιλήφθηκε και έκανε έξοδο με αποτέλεσμα να προλάβει να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Από λάθος του Κώτσιρα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε θέση βολής, με τον Μασούρα όμως να σουτάρει επάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ και αυτός να μπλοκάρει με ασφάλεια στο 25’.

Μάλιστα, τρίτωσαν οι ευκαιρίες, με τον Μασούρα να φεύγει ξανά στην αντεπίθεση και να βγάζει μια μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρίτσαρντς, αλλά ο Κώτσιρας πρόλαβε και απομάκρυνε σε πλάγιο στο 29’.

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, μετά από ένα κερδισμένο κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε, με την μπάλα να κοντράρει και τον Αλεξανδρόπουλο να αποκτά πλεονέκτημα. Με ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 στο 45’. Γκολ που δεν πανηγύρισε.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε από κόρνερ. Στο 66’ υπήρξε... κοσμοσυρροή στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Μαντσίνι να στέλνει την μπάλα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, τον Ιωαννίδη να πηδάει ψηλότερα από όλους και με μια καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Φάση που… τραβάγανε τα μαλλιά τους στον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να στρώνεται εξαιρετικά στον Ιωαννίδη, εντός περιοχής, με τον Έλληνα φορ να πιάνει ένα απελπιστικό σουτ και το 1-1 να παραμένει ως σκορ, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ (61’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρντ (46’ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (38’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι, Ορτέγκα (61’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Μασούρας (74’ Φορτούνης), Ναβάρο (74’ Γιοβετιτς).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0